<< HOME

Voormiddagprogramma : 4x4 World Challenge - Geert

We mochten 3 Engelse teams verwelkomen in de 600kg-klasse : York TOW, Melbourne RBL (die vooral in de lichte klassen sterk staan) en vaste klanten Holland Tow? Uit Nederland hadden we niemand minder dan Jagersrust, Touwtje en Oele. Deze laatsten kwamen enkel voor deze ene klasse drie en een half uur enkele reis. Zij zouden dus alvast niet voor een anonieme plaats strijden. De Belgische eer moest worden gered door TTV Versieck. Zonder iemand te willen viseren, valt het toch op dat buitenlanders van zover komen, en dat Belgische teams soms naar de andere kant van Europa reizen (soms zelfs voor een kansloze reeks) maar niet naar de kust komen als er een Internationale ontmoeting is gepland. Er zijn natuurlijk ook niet veel Damesploegen in ons landje te vinden.
Terwijl Versieck een typische zwaargewichtenploeg is en er nog enkelen druk bezig waren met de organisatie , viel er voor de thuisploeg niet veel eer te rapen en zij bleef puntenloos. Holland Tow (3p) had een voor mij ronduit tegenvallend resultaat in deze lichte klasse, want zij hadden een behoorlijk uitgebreide ploeg meegebracht naar Damme, waarbij ook meerdere goede lichte trekkers. De zeer jonge en nieuwe ploeg Melbourne totalliseerde 6p en York haalde 9p. De Nederlanders kwamen veruit het best uit de voorrondes met Jagersrust 12p, Touwtje 15p en Oele 18p. Oele schakelde makkelijk York uit, maar Jagersrust won nu verbazingwekkend genoeg wel van Touwtje en stootte na een droge maar hardbevochten 2-0 door naar de finale. Zelfs de Zuid-Afrikaanse trekster Debbie (!) kon Touwtje niet naar de finale helpen. In deze finale kon Jagersrust echter niet meer stunten en Oele won deze klasse zonder een enkele trek te verliezen. Een Nederlands podium dus, met bovenaan Oele.

Zelfs deze eerste plaats kon Oele niet vermurwen om te blijven en ook Jagersrust nam niet onder eigen naam deel in de 660kg. Ze leenden wel trekkers uit. Church House kwam dan weer wel (frisser dan de anderen) aan het touw. Melbourne had 73kg te kort en haalde geen punten, Versieck haalde er 3. Church House werd verdienstelijk vierde met 6p en werd gestopt in de halve finale door Touwtje. In de andere halve finale tussen Holland 9p en York 12p werd de logica ook gerespecteerd en won York. In de strijd voor het Brons kon Church House nog de eerste trek winnen, maar werd dan toch terug naast het podium gezet door Holland. Toch straf, want Church House is nog maar een goed half jaar actief. York trok vol goede moed naar de finale, maar had wel een gewichtsnadeel van 21kg. Doordat ze hun deelnamelijst vroeg hadden ingediend, mochten ze niet meer zwaarder gaan. Onwetendheid en goede bedoelingen genadeloos afgestraft.Ik ben zeker dat ze volgend jaar tot de ALLERlaatste minuut wachten om de deelnamelijst in te dienen. Met Gisela hadden ze een schitterende trekster geleend van Jagersrust, maar dat had dus ook een schitterende trekster van 20kg meer kunnen zijn. Nu haalden ze toch een knappe en eervolle tweede plaats met de op een na lichtste ploeg. Want Touwtje verslikte zich niet meer in hun tegenstander en mochten op de hoogste plank van het podium gaan plaatsnemen.