<< HOME

Terug met beide voeten op de grond - Hans

Achteraf is het makkelijk praten, en de mooie (en verdiende) gedeelde derde plaats van Versieck 2 laat vermoeden dat andere opstellingen mogelijk waren, feit blijft dat van de zogenaamd eerste ploeg maar de helft was komen opdagen. Mijn oprechte dank aan zij die er wel waren, ook én zeker aan de dames die de weinig begerenswaardige eer kregen om met Versieck 1 mee te trekken. Zéker als je weet dat we van sommigen al jaren duidelijk weten dat ze geen ambitie hebben om in de eerste ploeg mee te trekken en het touwtrekken eerder beschouwen als een sociaal gebeuren. Maar ze wáren er wel om ons uit de nood te helpen. Het is dan ook dubbel jammer dat onze sterkste dame aanwezig, al in de eerste wedstrijd definitief uitviel door blessure. Waardoor we minstens deze trek verloren en misschien nog meer?

Mijn standpunt is ondertussen al voor iedereen duidelijk, ik wil er dan ook niet te veel over uitweiden. Touwtrekken is en blijft (jammer genoeg?) een ploegsport, en dan mogen we hier in feite nog van geluk spreken dat we in principe maar met zes moeten trekken. Het is jammer voor zij die er wel willen voor gaan, maar wat doe je eraan? Blij zijn dat we voor het BK (dit jaar) wel nog een ploeg kunnen samenrapen? Tevreden zijn dat er op de training nog vijf anderen afkomen zodat je met 3 tegen 3 kunt trekken? Er is nu eenmaal geen geld mee te verdienen, en touwtrekken heeft niet hetzelfde elan als een bende overbetaalde janetten die een prachtige volkssport naar de verdoemenis helpen en “en passant” tegen een bal proberen te sjotten.
Het is des te moeilijk om slikken als je ziet dat er elk jaar een paar geïnteresseerden bijkomen, je toch steeds weer die hoop krijgt, om dan enige tijd later hard met je kop tegen de muur te lopen en te moeten vaststellen dat de inzet langzaam wegebt en doodbloed. Op zo’n momenten benijd ik onze coach of trainer niet.
Het blijft jammer dat de gedrevenheid bij velen ontbreekt en dat diegene die er wel voor willen gaan dan meestal ook nog niet in dezelfde categorie zitten.
Maar opgeven???
Nooit!!!


Grtz,

H.