<< HOME

Beveren/Ijzer en andere recreantentornooien - Hans

Akkoord, er zit altijd wel een “lichte” ploeg tussen, en de stijl is niet altijd orthodox, maar sommige ploegen zouden in onze competitie zeker niet misstaan, en misschien zelfs enkele van de geroutineerde ploegen het vuur aan de schenen leggen. Mochten daar enkelen hun schouders eronder zetten, en enkele wedstrijden of zelfs trainingen bij de ploegen uit de competitie opzoeken, het zou onze sport alleen maar ten goede komen.

In Beveren waren zo’n 16tal herenploegen, verdeeld over 2 poules, en een 4 tal dames ploegen. Het aantal is mij niet helemaal duidelijk, want hoewel degelijk georganiseerd (duidelijke aankondigingen via de speakers !), toch was er wat weinig communicatie naar de aanwezige ploegen wat de stand of het aantal deelnemers betreft.
Onze coach opteerde om een sterkere en een lichtere ploeg op te stellen, zonder afbreuk te doen aan het feit dat we het spannend willen houden, en dus ook niet de sterkste ploeg voorhanden wilden opstellen. Wat hun uiteindelijke plaatsen werden, daar kan ik dus geen antwoord op geven. Ploeg 1 won 3 maal en verloor 1 (er werd dus niet tegen elke ploeg uit de poule getrokken), ploeg twee kon enkele keren dreigen en het “overgewicht” afremmen, maar kreeg daar jammer genoeg geen punten voor. We zaten in verschillende poules, en geen van beiden kon een plaatsje in de finales bemachtigen. Blijkbaar waren in er beide poules zelfs ex-aequo’s voor de tweede plaats. We hadden precies 1 trek te weinig gewonnen voor afkampingen naar de halve finale.
Zoals gezegd, het niveau lag vrij hoog, en met verschillende sterke (niet enkel zware) ploegen was het zonder trekschoenen en met een gemengde ploeg (zonder toegift in aantal personen) zeer lastig om weerstand te bieden, laat staan winnen. Maar we maakten ons niet belachelijk, konden ons tornooi promoten (lees: kon Geert…) en zagen opnieuw dat er toch nog mogelijkheden zijn om onze geliefde sport te laten groeien. Zeker voor de manier waarop we ze in West (en Oost) Vlaanderen beoefenen. Het Kempense (TWIF) niveau met ook gewichtsklassen laten we nog even buiten beschouwing.