<< HOME

Nog initiaties - Geert

Van het Stadsbestuur kregen we de kans om een 15-tal sportieve enthousiastelingen liefst 3 uur aan een stuk te onderhouden. De cursus initiator kwam me goed van pas... evenals de waardevolle hulp van Hannes, Mathieu en Nicoline. Het werd een leuke middag met opwarmingsspelletjes en een dobbelspel als rode draad, zonder ook maar even te vergeten dat het over Touwtrekken ging. Nicoline won verdiend, zij mocht meedoen om aan 16 te geraken, en de stoere jongens die nochtans een jaartje ouder waren konden/wilden maar niet geloven dat ze jonger was dan henzelf.

Met Steffi,Mathieu en Hannes gingen we op donderdag naar Jabbeke voor een initiatie.Het deed ons plezier te zien dat meerderen die we de maandag hadden ingewijd, ons heel vlug en heel enthousiast kwamen opzoeken. (Dezen waren in hun sportkamp die dag ook naar Jabbeke gekomen.) Hoewel er toch een dertigtal sporten waren, waarvan enkele heel spectaculair oogden. We hadden de tent mee, maar het bleef droog tot op de middag. Toen waaide onze tent weg en een kwartiertje later begon het te druppelen. Gelukkig bleef het beperkt tot enkele druppels. Pas juist na het opruimen werden de hemelsluizen opengezet. Veel meer Touwtrekkertjes dan vorig jaar, en onze organisatie liep als een ge-oliede machine, met dank aan gast-helpers Diego en Sara. We zien hen nooit meer terug. Het was wat mij betreft een heel leuke dag!

De volgende uitdaging is er ook een die kan tellen : eind september een initiatie aan asielzoekers, dames, heren en jeugd, waarvan er misschien wel enkelen zullen bij zijn die onze taal wel machtig zijn... als we geluk hebben. Ik ga alvast mijn voeten wassen, dan kan ik het beter met handen en voeten uitleggen.
Wie kan helpen : HEEEEEEL graag.