<< HOME

PCW Meulebeke : Man in string?! - Geert

Ondanks mijn verzoek om even uit te stappen als je het niet ziet zitten om te groep-roepen vond dan weer iemand het nodig om daar op dat moment, dat enkelen gebruiken om te focussen, hierover lacherig te doen. Zelf DENKEN dat ze het niet nodig hebben (think again!)… maar sommigen willen dit WEL!
OK, dan maar opwarmen aan het touw en twee keer de start oefenen. Deze oefening was ZO SLECHT dat ik zelfs geen courage had om bij te sturen, er was echt geen beginnen aan. Nog even geprobeerd na de eerste keer, maar tweede keer was even erg. Volgende keer toch maar even serieus bij het roepen? Of toch minstens de anderen gerust laten.

Het was een mirakel dat De Stove in de eerste trek zijn start tegen Versieck1 miste. En we vielen bijna 1 meter achteruit. De opstelling was echter een regelrechte ramp : twee stonden goed (Hans en Hannes), twee lagen achterover op het touw en twee hingen met hun handen een kleine meter voor hun voorste tenen. Bijsturen, lukte niet want iedereen vond van zichzelf dat hij goed LAG. Uiteraard moeten we dan ook niet aanvallen vanuit deze houding. Grappig dat men mij kwam zeggen “je hebt te lang gewacht” terwijl de wedstrijd ongeveer 22 seconden heeft geduurd. Ik voelde mij in mijn onderbroek gezet, maar dan meerbepaald een string met open kruis of zo. Kortom : onnozel.
Bij de tweede ploeg eenzelfde scenario. Een goed idee om schaduw op te zoeken, en plezier is goed, maar graag toch even touwtrekken als we op het veld staan. Geen greintje concentratie onder de boom (kindjes pijn doen en pesten, dat wel), noch aan het touw. Enkel Sander slaagt er in om de knop om te draaien en zich op enkele seconden te concentreren.
Toen onze uitgeleende trekker Michael was verdwenen, gingen we hem samen zoeken. Dat was het enige moment dat we als ploeg fungeerden… .
Maar bij deze anticlimax was het kalf al lang verdronken. Voor wie er lacherig over deed : Weinigen zullen die dag zo diep zijn gegaan als Michael (bij die ene trek, dan toch)!
Het was voor iedere ploeg warm en drukkend weer, maar wij zouden er juist veel beter dan de anderen tegen gewapend moeten zijn!
Op ons tornooi en op het BK lopen we weg met de Berketrekkers gewichtsploeg, hier waren we al dik tevreden met een gelijkspel. Ook tegen een (sterke!) JupilerBoys mogen wij geen trekken verliezen… .

Volgende keer wat meer kijken naar de tegenstanders (zoals Frederik wel doet). Van bvb De Berketrekkers kunnen we nog veel leren! En dan zijn we tenminste hopelijk wel met Touwtrekken bezig.

Volgend competitietornooi ben ikzelf er niet bij, en dat deed me pijn, maar na Meulebeke voel ik me daar plots niet meer schuldig over. Aan een Damesploeg voor het BK geraken we waarschijnlijk niet, maar ook met de Herenploeg ga ik dit jaar niet mee! Mensen die ik nog maar 1 keer heb zien trekken dit jaar, die te licht of te nieuw zijn, of denken dat het vanzelf komt… dit is geen BK-ploeg waardig. Het staat ieder lid vrij om zelf een ploeg samen te zoeken : TTV Versieck mag aanwezig zijn op het BK.
Maar ik maak mezelf niet medeplichtig.
Trouwens als iemand denkt dat hij/zij deze groep op een hoger niveau kan tillen, sta ik graag mijn plaats af. Want dit is/was een zootje.

Ter info : Ikzelf pleit ook schuldig : toekomen en touwen en PC enzovoort moeten in orde brengen is ook niet bevorderlijk voor de concentratie, daarvoor wordt een oplossing gezocht.