<< HOME

Verslagje Getrainden - Geert

12 ploegen : dat betekent blijkbaar op 2 banen trekken als je het terrein niet veelal leeg wil laten. Nochtans waren er officials (en plaats) genoeg. Het werd een lange middag, onderbroken door vele en heel verscheiden trekken.

TTV De Berketrekkers hadden (na enkele jaren afwezigheid) twee ploegen afgevaardigd. Hun 550kg-ploeg haalde 4 punten (3 tegen Fam. Janssens en 1 tegen de KLoJo's), maar bleef wel steken op de 12de plaats. Fam. Janssens had duidelijk geopteerd om op de Heidevinken in te zetten en hun 550kg-ploeg haalde 7 punten (ook winst tegen KLoJo's). De KLoJo's en de Berketrekkers haalden elks 1 puntje meer : namelijk 8. KLoJo's veroverden punt tegen Versieck en 3 tegen Parochiebladje en Vandakker. Ze hadden het heel moeilijk om de ploeg rond te krijgen en moest samenwerken met zusterclub KLJ Ruiselede. Toch punten tegen Versieck en Parochiebladje : waarschijnlijk ook een mentale kwestie?
Berketrekkers (met 8 aan het touw) haalden hun punten helemaal op een andere plaats (KLoJo's, Powerrangers, Janssens) Het toont de mix van totaal verschillende ploegen en tactieken die toch blijkbaar leiden tot een leuke en onvoorstelbare strijd.

Achtste werd 'tParochiebladje : meer zit er niet in, vrees ik : veruit de meest fysieke ploeg in West, maar langzaam dichtgeknepen door Antwerpse ploegen, die er makkelijk nog een halve minuut aan bij breieen. En niet voldoende gewicht/kracht om deze zoals Stove, Versieck en KLoJo's over te trekken bij de start. Dus toch een zeer sterk resultaat als je het zo bekijkt!!!
Powerrangers kwamen voor de eerste keer op bezoek (en de appeljenever was bijna op, maar dat lag wel aan hun supporters). ze trokken zich met 7 naar de 7de plaats (11p). Hopelijk zien we hen volgend jaar terug! Op de 6de plaats (13p) Vandakker uit dezelfde streek, een mannetje meer dan vorig jaar en dus een betere plaats. Met hun 520 kg waren ze net te licht om de explosieve (zeg maar gewoon zware) ploegen af te stoppen.
TTV Versieck (5de met 17punten) maakte dit jaar een heuse evoltie door en bevestigde op de seizoensfinale. Andere jaren zijn ze steeds laatste wegens te druk bezig met organiseren. Nu stootten ze door van de vierde naar de tweede plaats in de westvlaamse competitie! Volgend jaar willen ze ook (en vooral) in het begin van het jaar naar Antwerpen om verder te ingeslagen weg te bewandelen.
De Stove had de westvlaamse beker al in de pocket, maar werd ook vandaag weer bestgeplaatste westvlaamse ploeg. 24 punten, geen verrassingen.
27punten voor De Heidevinken, voor wie het grootste probleem het vervoer naar het tornooi was. Gelukkig waren ze op zaterdag al vroeg in hun Gentse bedje gekropen... .

Onze twee buitenlandse gastenploegen mochten de finale trekken. Jagersrust (547kg) en Holland TOW (zestal) heeft mekaar al veel ontmoet dit seizoen. Dit keer trokken de Nederlanders, net als in de voorrondes aan het langste eind.
Ze hadden het niet makkelijk, maar ze hadden de trekken wel de ganse tijd onder controle.

De winnaar is (bijna) altijd de beste, maar ook voor ons als organisatoren is dit een hele mooie uitslag!

De Stove, Vandakker en Powerrangers hadden zelfs nog de luxe om een scheids te kunnen leveren! Bedankt.

Bedankt ook aan alle scheidsrechters.