<< HOME

Geslaagde Beker van Vlaanderen - Geert

Als opwarmermertje hadden we iemand gevonden die nog meer de wenkbrauwen doet fronsen dan onze voorzitter : Marino Punk. Hij flaneerde tussen de zich omkledende ploegen en kreeg hoe langer hoe meer een gefascineerd publiek. Om stipt 13.32u startten de Dames van KLJ Oostende-Houtave met een gesmaakt nummertje wimpelen. En toen werd de zaak "op gang getrokken".
GELEGENHEIDSPLOEGEN
Je moet weten hoe dat gaat : Jan L., hoofd van de scheidsrechters en Geert V., hoofd van de organisatie hebben om 13.25u precies 5 minuutjes om te overlopen of de poule-indelingen er goed uit zien. Dit zijn echter 2 behoorlijke sadisten : vorig jaar hadden de gelegenheidsploegen achteraf te kennen gegeven dat die 4 keer trekken (6 keer voor finalisten) wel net voldoende was. Dit jaar waren er 7 ploegen dus leek 6 keer trekken wel iets beter. De twee betrokkenen schiepen er een duivels genoegen in onmiddelijk een "OK" in te toetsen. En of er gezweet werd.
Levenslijn Damme (6p) (vorig jaar puntenloos naar huis) startte al direct met een dubbele overwinning! Later zouden ze deze punten nog verdubbelen, ze hadden echter 5 hele spannende trekken die in beide richtingen konden kantelen. Daar zullen ze op maandag nog wel eens aan gedacht hebben als ze hun knoken vooruit moesten slepen. Ze kregen wel de Damse Wisselbeker als troost voor de pijn... .De Pingpongers Maldegem (3p) wachtten tot de 5de ronde op hun eerste punten, tegen de Sportvrienden van St.-Jan, Ieper. Dezen eindigden nochtans op een mooie 4de plaats. (6p) De Volvo-Boys waren zeker beloftevol, maar waren wat te laks in de houding en men kwam steeds weer dubbel. Spieren in overvloed, maar niet juist gebruikt! Misschien een nieuwe coach zoeken, zoals in de voetbal??? (Grapje, Andy)3 punten was het resultaat.
Volgend drietal stak er iets bovenuit : KLJ Moorslede (veel bijgeleerd en goed opgelet in Moorslede) haalden 12p. De finale werd een Pajotse derby : Feestend Beert had zelfs nog wat marge tegen Veehandel Decrick. Ze stellen zich terecht de vraag wat ze in de Recreantenklasse zouden hebben gepresteerd. Maar dat zullen we dan volgend jaar zien! Breng zeker weer zoveel supporters mee, je zult ze nodig hebben.
Opvallend EN hartverwarmend is het enthousiasme van AL deze ploegen! Van voorste tot achterste!

GEVORDERDE/RECREANT
De eerder vernoemde sadisten zagen 6 gevorderdenploegen en 5 recreantenploegen op de inschrijvingstabel. Mits kruisfinales of afkamping voldoende voor een kort, leuk tornooi. Met een sardonische grijns keek de een naar de ander, die zelfs geen knipoog nodig had om het te begrijpen. Ook hij kreeg een duivelse glimlach op de mond en voegde met enkele toetsen de twee treeksen samen. Een bulderlach weerklonk in de wedstrijdwagen en deed de aarde even schudden : voor elks en iedereen minstens 10 trekken. Als uitsmijter op het einde van het seizoen.
KLJ Oostende -Houtave had in Houtave een prachtig resultaat neergezet, maar had vandaag niet hun sterkste ploeg. Ze werden het kind van de rekening, maar verdienen de PRIJS VAN DE STRIJDLUST, want ze hadden ook bij de gelegenheidsploegen kunnen deelnemen. Chapau! Versieck 3 totaliseerde 4 punten in deze toch wel zeer zware reeks. Hopelijk zien we ook Maarten en Caroline nog meer terug! 'tGaperke is aan een zeer sterk seizoen bezig, maar moest voor Sijsele 3 dames bijeen harken om een ploeg rond te krijgen. Het draaide niet echt, en deze jonge ploeg had nog geen ervaring genoeg om een andere tactiek te zoeken voor deze gewijzigde ploeg. Het zat ook wat tussen de oren, maar men streed toch naar 5 punten. 'tZwientje is ook een beloftevolle ploeg die we hopelijk nog veel gaan ontmoeten. Ze keken zich de ogen uit en haalden ondertussen 7 punten.
Daarna een sprong naar 15punten voor De Tractorvrienden, dezen hadden een zware nacht gehad (caravan-panne was slechts het begin, het einde situeerde zich een stuk later) maar hadden die goed verteerd met onder andere winst tegen Versieck2 (Gevorderd). Deze tweede ploeg van Versieck haalde 16 punten.
De Electrotrekkers (eersten om halfzes opgestaan om trein te kunnen nemen!!!) zijn een nieuwe ploeg krachtpatsers. Eentje had de Kop van Jut al voor de wedstrijd laten TILT slaan! Ze eindigden op 19 punten, maar komen zeker met meer ervaring terug! Best-geklasseerde Recreantenploeg was TTC Wieme met 21 punten. Deze ex-winnaars in deze klasse hadden ook al de scalp veroverd van de Gevorderden-ploegen 'tGaperke, Electrotrekkers EN JupilerBoys! Ze gingen dus vol vertrouwen naar de finale tegen de Tractorvrienden. Nog een puntje hoger (22p) vonden we Jagersrust Jeugd. Knappe, spannende wedstrijden waarin de tijd in het voordeel speelde van deze fysiek sterke ploeg. Een puntje tekort om naar de finale te gaan. De JupilerBoys hadden onderweg 7 punten laten liggen maar stootten wel door. Jagersrust Dames (met enkele absolute toppers in de rangen) had gelijk getrokken tegen de Jupilers, maar verder niks laten liggen.
In de finale voor de Recreanten kon TTC Wieme zoals verwacht en gehoopt de eerste trek naar zich toe trekken. Maar het had moeite gekost. Ondertussen hadden de Tractorvrienden hun nachtelijk vocht uitgezweet en in de tweede trek konden ze de oostvlamingen op een half meterje voor de beker tot staan brengen. De veer was gesprongen bij Wieme en de Tractorvrienden gingen in veldfitesse. 1-1. Ook de derde trek kon de tractor niet meer worden afgeremd : ondanks een groot puntenvoordeel van een knappe Wieme in de voorronden, verhuisde de Beker toch naar Oostmalle.
In de finale bij de Gevorderden stonden de ervaren Nederlandse Dames (de enige volledige damesploeg dit jaar) geen punt meer toe aan de JupilerBoys. Een droge 2-0 was het resultaat.Knap van de Jupilers, maar nog knapper van de Dames!