<< HOME

Geslaagd tornooi bij De Stove - Geert

Die tweede Getraindenploeg, dat idee was gedeeltelijk ontstaan om een aantal trekkers/treksters te belonen voor een hoopgevend BK. Frederick , die al ervaring opdeed bij De Pony's en ook bij 't KLein Bilkske, bleek bereid om ons daarvoor aan te vullen.Een welkome hulp, had hij het bij de test op donderdag nog wat lastig, zondag stond hij zijn mannetje. Ook James zet hoe langer hoe meer druk en vervult zijn rol van ankerman nu schitterend. En Lorenzo : ja dat is eigenlijk een trekker vanuit de Herenploeg, maar dan zouden we daar twee reserves hebben gehad voor 5 wedstrijden. Bij de gemengde ploeg mocht hij iedere trek meedoen, wat hij dan wel weer leuker vond. In Houtave is het nog meer dan elders, het lot van de lichtste om op te schuiven. Sylvia, Nan en Nathalie zijn onze Dames die het meer dan verdienen om bij de Getrainden mee te doen, hoewel ook wat licht voor dit harde terrein, maar dat kon gecompenseerd doordat we met 14 voetjes trokken. In de eerste ronde tegen 'tParochiebladje liep het meer dan behoorlijk en toonden we dat we hier zeker op onze plaats stonden..Tegen De Stove en Versieck 1 was het vlug duidelijk wie zou winnen, maar tegen de JupilerBoys trokken we gelijk! Tegen de KLJoJo's zag het er een tijd naar uit dat we ook een trek zouden winnen, maar op 40 cm van het einde stokte het even. En toen klonk het fluitsignaal aan de andere baan, en waren we even de concentratie kwijt, waardoor de KLoJo's alles konden rechtzetten en er nog hun 4 meter bijdoen.Jammer, maar niet geheel onverdiend. 1 punt, maar we hadden graag ook tegen de afwezigen getest. Voor herhaling vatbaar, maar dan mag natuurlijk niemand afwezig zijn, want er zijn nog geen alternatieven die kunnen doorstromen. De Dames toonden zich een waardig alternatief voor als de Heren er niet zouden staan. Jammer voor de meiskes dat de Heren juist ook aan een heel knappe reeks bezig zijn.
Onze eerste ploeg (de Heren) mocht beginnen tegen de KLoJo's : alle Getraindenploegen keken toe, toen we hen twee maal over de streep trokken ('tParochiebladje deed dat later ook). De sfeer was gezet, als we nu maar weer geen fouten zouden maken. De tweede ronde was tegen onze twee. In de derde ronde ontmoetten we de JupilerBoys, en dit keer lieten we ons niet in de luren leggen zoals in Meulebeke. Toen kwam de clash met 'tParochiebladje : we hadden ruim voldoende kracht en gewicht en wonnen in korte tijd. De laatste ronde was tegen die andere ongeslagen ploeg (dus eigenlijk ook de rechtstreekse finale) : De Stove, wie anders.
Al voor het tornooi wisten we dat de grond hier niet zou toelaten de stunt van op het BK te herhalen, maar toch zouden we proberen. De eerste trek waren we wat te mak, maar Mark riep ons op om toch wat harder te proberen. De tweede trek waren we wel meer gebeten om te winnen, maar het mocht niet baten. De Stove won verdiend, maar we weten nu wel dat het kan!
We bewezen dat we geen BK nodig hebben om ons te concentreren. Maar we moeten er wel voor oppassen!

Onze derde ploeg schreven we, uiteraard, in bij de recreanten. In die ploeg een paar mensen die duidelijk kiezen om (nog) recreant te zijn, en een paar jongeren die alleen nog hun leeftijd van spiermassa moeten afwachten. We trokken met 8 (en 1 reserve), namelijk 1 heer, 4 jeugd en 3 dames. Michael ODB was onze heer, nu kan Michael (nieuw van dit jaar) wel al een beetje uit de voeten op normale grond, maar dit had hij nog niet meegemaakt, dus zijn voetenwerk was iets minder dan de vorige tornooien. Michael weegt ook niet veel en dus had deze ploeg wat gewicht te kort (veel meer dan kracht) om nog beter te doen. Ook Sander had soms last met de grond als ankerman, maar toch deed hij het goed. Typisch recreanten : ze trekken een stuk hoger dan Getrainden en gebruiken wel gewicht, maar zetten bijna geen druk bij (behalve Steffi en de andere jeugd). De meesten gaan zich hier goed bij gevoeld hebben! (En dat is niet negatief bedoeld, integendeel)
Natuurlijk stonden we wel met acht aan het touw, en alle acht weten ondertussen wel wat Touwtrekken is. We begonnen met een 1-1 tegen ADHD, ploeg die vorig jaar naar de kruisfinales ging! Daarna ook gelijk tegen KLJ Houtave meisjes, dat was op dat moment een beetje een domper voor ons en een verrassing voor hun fans.Derde ronde vrij, maar Ilse's krachten waren al opgebruikt : ziek bij De Stove blijkt een jaarlijks terugkerend fenomeen. Geen echte reserve meer, maar die bleek ook niet nodig bij deze korte trekken. Verlies tegen KLJ Houtave Heren en alweer gelijk (derde maal) tegen KLJ Houtave-Oostende, tenslotte een duidelijk verlies tegen 'tGaperke en een even duidelijke winst tegen de ploeters, de plaatselijke speelpleinwerking. Deze laatsten verdienen wel een medaille voor moed en vechtlust!
Het resultaat was een gedeelde vierde plaats op 7 ploegen. Heel bevredigend resultaat met een mooie derde ploeg in een spannende poule! Hopelijk kunnen we dat nog doen, maar dan mogen er helemaal niet veel afwezig zijn!

Voor de statistieken : Versieck maakte 15.79% van de ploegen.
Misschien moet Lorenzo nog maar eens trouwen (met Stefanie), of gewoon weer tracteren. Blijkbaar kon het ons motiveren om erbij te zijn EN goed te presteren. Bedankt allebei! Ook namens de ploeg.