<< HOME

Mooi werk van TTC Wieme - Geert

Het enige wat een beetje tegenviel was het aantal ploegen : TTC Wieme (tot vorig jaar “Den Tempel”) gaat al een 4-tal jaar trouw naar de westvlaamse competitiedagen. Dan is het tegenbezoek van ’t Gaperken ‘tParochiebladje en TTV Versieck (2 ploegen) toch wat mager. Maar de datum bleek zeer moeilijk te liggen, hoewel al ver vooraf meegedeeld.
Op de koop toe bleven ook enkele oostvlaamse gelegenheidsploegen thuis door de overvloedige regen van ’s morgens. Het resultaat was een deelnemersveld dat veel beter kon, maar de afwezigen hadden ZEKER ONGELIJK.
7 ploegen is voldoende, maar ik had op meer gehoopt.

De beide getrainde ploegen (TTV Versieck en ’t Parochiebladje) hadden het tornooi aangegrepen om wat nieuwelingen in te passen. Hoewel Michael ODB toch al wat tornooien verzamelde dit jaar, en opnieuw een goede prestatie neerzette, reken ik hem nog altijd bij de nieuwelingen.
TTV Versieck won nipt de eerste plaats van ‘tParochiebladje, na een gelijke trek, maar met 1 waarschuwing minder. Bij ‘tParochiebladje twee kerels die hun eerste tornooi trokken. Misschien had een finale mooi geweest voor het publiek, maar zowel Versieck als de Izegemse bende had zich al geamuseerd.

Gewonnen, ja. Maar volgende week gaan we toch EEN PAK MEER INZET moeten zien (bij enkelen), anders gaan we geen enkel punt pakken! Let op : "inzet" is meer dan hard trekken : het is ook "de moeite doen om goed te trekken". Het gaat niet over fysieke inspanning, het gaat over wakker zijn en ook tonen aan de ploeg dat je wakker bent! Anthony mag hier als het goede voorbeeld van inzet gelden! (Maar hij is gelukkig niet alleen.)

Bij TTV Versieck 2 meer inzet en goede wil, maar zij moesten met (grotendeels Dames-)ploeg ook’t Eiland en K’RDJU laten voorgaan, evenals de gemengde ploeg van Wieme zelf die zich vooral op een vlekkeloze organisatie toelegde. Het waren leuke wedstrijden, maar we trokken (nog maar eens) met een dame te weinig en slaagden er opnieuw niet in om toch voldoende druk te zetten, hoewel we op goede schoenen stonden. Misschien moeten we het toch zo blijven oefenen (maar dan moet de ankerman wel ook goede schoenen hebben!).

Aldus staken de twee oostvlaamse gelegenheidsploegen liefst twee ervaren recreantenteams voorbij.’t Eiland deed er nog een flinke schep bovenop door de zuipbeker (na het tornooi) overtuigend naar zich toe te trekken! Tot kort na het tornooi was het nog spannend tegenover onze grotere groep, maar dan schoten ze in actie en moesten we ze laten gaan.

Iedere ploeg werd met een beker bedacht, en iedere trekker kreeg een persoonlijk aandenken.

Hopelijk volgend jaar beter weer in de morgen, meer ploegen en dan wordt dit een toptornooi!
TTC Wieme toonde zich er alvast klaar voor!