<< HOME

Knappe reeks - Geert

Ergens tussen Roeselare en Ieper en Menen ligt een dorpke Moorslede. Ze hebben er sinds vorig jaar zelfs een touwtrekploeg. Voorlopig deed die nog niet veel mee in "het Westvlaams milieu", maar dat kan niet lang meer duren. Het tornooi was op de vooravond van het BK, en dat was natuurlijk wel een probleem. De coach was er geen voorstander van dat de Heren die de dag later zouden strijden, zich moe maakten : die moesten vroeg onder de dekens! De BK-dames daarintegen : daarvan was er maar eentje die mee zou gaan. (De anderen wilden misschien onder diezelfde dekens kruipen?). We kregen de ploeg niet rond zonder BK-heren en Jurgen mocht de kleuren verdedigen samen met Erik, die dolblij was dat hij zich mocht "opofferen". Hannes werd verwelkomd als gast-trekker, Anja mocht haar tweede tornooi trekken, Jonas mocht mee met de "serieuze mensen" en ook Sofie werd in de armen gesloten. We deden het heel behoorlijk, maar het viel op dat Anja steeds korter kon blijven trekken en liever dan het risico te nemen dat ze herviel in de polsblessure opteerde ik ervoor om mezelf te laten meetrekken. Nadat we tegen KLJ Moorslede hadden verloren, was hget welletjes. We raakten als derde in de kruisfinales, maar niemand kon ons nog van de eerste plaats weghouden. Tweede werd 't Zwientje zelf, die hoe langer hoe beter stond te trekken. Ze gingen als 4de de kruisfinales in, maar werden nog tweede. Slachtoffers van deze dubbele coup waren 't Boldershof (een ploeg van een 8tal jaar geleden) en KLJ Waregem (een ploeg voor de toekomst).
Toen we arriveerden om 17u was de sfeer eerder lauw, maar toen we vertrokken om 22u, kwam de ambiance er alvast goed in !

De week daarop gingen we naar dezelfde streek, iets verder : St-Jan, deelgemeente van Ieper. De sportvrienden organiseerden een tornooitje op de kermis. Een voor een kwamen de afzeggingen binnen (dat heb je op een kermiszondag). We bleven met 5 over : Versieck, opnieuw 't Zwientje, 2 onbekenden en "De metals" : ons onbekend, maar wel de winnaars van de vorige twee edities.
In hun eerste trek verloren ze al van 't Zwientje en de tweede trek was gelijk tegen ons. Ook wij verloren van 't Zwientje (ankerman ad-interim gleed uit over een koeievla). De andere twee ploegen waren er aan voor de moeite. In de afkamping voor wie de finale mocht trekken, wonnen we nipt met 2-1 van de Metals, daar ging hun mooie (!!!) wisselbeker. In de finale konden we wel winnen van 't Zwientje en opnieuw gingen we als winnaars naar huis. 't Zwientje aast op revanche! Ze kregen de tip mee om naar Damme te komen op 17 oktober en de ogen GOED OPEN TE HOUDEN.
Erik, Ilse, Geert, Michael ODB, Nikita, Damon, Anthony waren trots op de grote beker.

Over Beert al een eerder verslagje : een tweede plaats voor de Heren (met 2 jeugd) en een ereschavot voor de dames.

Tenslotte ook een eerste plaats in Merksplas, hoewel we het daar konden verwachten. Ik had lang geprobeerd om met onze Herenploeg bij de Getrainden mee te doen (de beste manier om verder te werken op de goede weg!!!), maar daarvoor moeten al onze heren present tekenen, en dat was niet gelukt. Dus we gingen met 4 van onze beteren en vulden aan met Anja en Damon. Het schijnt dat het behoorlijk vlot ging, hoewel op de deelnemerslijst toch enkele behoorlijke namen (in het recreantengebeuren) stonden. Het zal een goede oefening geweest zijn op ons meest-recente trainings-aandachtspunt.
Zelf was ik er niet bij : ik ging op studiereis naar het EK pompoenschieten. Alweer iets bijgeleerd over het organiseren van een evenement. Er was warempel een katapult aanwezig van een team uit Merksplas! Ik dacht nog te vragen "moesten jullie niet gaan Touwtrekken", maar ik durfde niet te dicht bij hun wapen komen. De verste pompoen werd namelijk 720m ver geslingerd! Is dat niet iets voor op ons tornooi? Ah neen, Sijsele is te klein... .
Maar ook in Merksplas schijnt het evenement, naar aanleiding van opening nieuwe sporthal, de moeite te zijn geweest. Daarvoor dient dus "scouting"!