<< HOME

Versieck op Internationaal tornooi - Geert

Op zaterdag gingen we met een 4x4ploeg. Beetje ontgoochelend dat de minder zware trekkers (m/v) niet in de rij stonden om zichzelf hier te mogen bewijzen met het oog op het BK de volgende week. Het tornooi werd nochtans bij het jaar-begin met stip aangeduid. Het resultaat was een ploeg met Dames en Heren die overwegend niet onder het gemiddeld toegelaten gewicht zaten. Dat moesten we compenseren door Michael jr in de ploeg te plaatsen : een lichtgewicht met nog maar enkele tornooien op zijn conto. Een goede en gemotiveerde trekker, maar op dit niveau een beetje jammer dat hij hier zo genadeloos voor de leeuwen werd gegooid! Toch trok iedereen goed zijn/haar streng en hadden we daar onze plaats. We eindigden wel laatste, maar hadden toch bijna de collega's van Holland ToW overgetrokken. Nikita en vooral Veerle hadden er een er opvallend goede houding en Ilse raakte van haar rugklachten verlost. De training wierp zijn vruchten af! Jammer genoeg lag de druk te laag om te kunnen verrassen.

Op zondag maakten we een 8-tal Dames onder de naam Versieck, maar eigenlijk zaten er maar twee Versieck-Dames bij (maar niet van de minsten). Het werd een goede test voor Nathalie en Sylvia, aangevuld met 4 jonge/lichte meisjes van HollandToW, Ann uit de Kempen en een Jagersrust-huurlinge. We werden niet weggeblazen, maar gleden de eerste trekken telkens weer uit. Nadat de ploeg werd door elkaar gehaspeld was dat probleem opgelost, maar haalde Sylvia niet meer haar rendement en hadden we weer te weinig druk.
Ook de Heren 720kg kwam op het veld, maar enkelen waren duidelijk te vroeg moeten opstaan. Geen zin om van de stoel te komen, geen enthousiaste "handshake", zelfs geen poging om te kappen voor de start,... ja, wat doe je dan op een ernstig tornooi? Verliezen natuurlijk. Het was demotiverend voor wie er wel wilde voor gaan!
Joeri Janssens trad nog eens aan bij ons (deze die-hard zegt niet vlug neen als hij kans krijgt nog wat meer te trekken) en zijn Vandakker-collega (Jens, dacht ik). Voor deze laatste was het de eerste maal dat hij in de 720kg aantrad, en dat zal misschien nog wel een tijdje zo blijven, maar hier was hij perfect op zijn plaats om ons gewicht te compenseren, zonder krachtsverlies! Opnieuw konden we enkel tegen Holland een (ferme) vuist maken, maar zij kennen onze mindere kantjes al zo goed,... .

Later op de dag arriveerden nog Ilse, Damon, Sofie en James om het recreantentornooi te winnen! Een troostprijs, maar wel een prijs!!! Jammer genoeg slechts 4 keer trekken, een extra finale had de recreanten wat meer "de verschuldigde eer betoond". Maar soms lijkt het wel of men gewoon zo vlug mogelijk van die ambetante recreanten van af wil (niet alleen hier). "Bedankt om mee te doen, wil je nu aan de kant gaan, zodat we verder kunnen." Niet bewust, daar ben ik zeker van, maar wel soms mijn indruk. En dan gaat het niet alleen over het aantal trekken. Een gemiste kans.

TTV Jagersrust had bij zijn 25ste verjaardag een mooi deelnemersveld, een schitterend omkaderd wedstrijdterrein (op de geluidsinstallatie na) en het was de moeite om twee dagen naeen naar daar te rijden. Jammer genoeg kunnen we niet vergelijken met andere tornooien in deze categorie. Opnieuw doet het me heel veel pijn dat ik niet vrij was toen Fam. Janssens vorig jaar een Internationaal tornooi gaf.

Ondanks de inkleding van de organiserende ploeg, viel het toch weer op waarom Touwtrekken niet populairder wordt bij het grote publiek : Bijna nooit wordt iets georganiseerd in functie van het publiek. Terwijl enkele van de weinige mensen met invloed zich wentelen in hun arrogantie van hun kleine wereldje. Ze hebben gelijk : als het wereldje zo klein blijft, kunnen ze zich blijven wentelen. "We doen het al jaren zo" zal waarschijnlijk het meest-gebruikte argument zijn. Maar het is alvast niet mijn visie : ik heb meer ambitie.

Ondertussen liep het hele programma ongelofelijk veel uit, dat kan gebeuren. Maar wie durft nu nog (zonder jaloezie) te beweren dat ONS tornooi een half uurtje te laat is gedaan (of niet stipt begint)?
Nu ja, uiteraard bekijk ik zo een klasse-tornooi veel kritischer dan een doordeweeks tornooi. Bottom-line : Versieck heeft zich geamuseerd EN bijgeleerd. Wat wil je nog meer?