<< HOME

Derde Dolle Dag : Nieuwvliet - Geert

De voorronden : de wedstrijd wordt er normaal heel regelmatig onderbroken vr een streepje muziek, de trekking van den tombola,... dit jaar : nauwelijks. Er waren dan ook 6 Damesteams, 12 Jeugdteams en 14 Herenteams. Men startte stipt om 19.10u, op de blote pekkels.
De Dames legden een foutloos parcours af en hadden maar 1 zware en 1 behoorlijke trek. De Jeugd was gestart met een zware wedstrijd, maar groeide duidelijk in het tornooi, en kon verder alles controleren. Nadat de voorzitter zich even had teruggetrokken aan een tafeltje apart om zijn wiskunde te oefenen met de ploegsamenstelling van de Jeugd, mocht Mark hen aan het touw dirigeren. De jeugd is namelijk ZO enthousiast dat het bijna een trauma oplevert als ze even reserve zijn. De Heren hadden meerdere behoorlijke trekken, maar werden ook maar 1 keer in gevaar gebracht.
Na de voorronden : 3 ploegen Versieck : NIKS verloren. We begonnen al de taart(en) te ruiken.

Voor de Dames moest het lukken, bij de jeugd zou het ook mogelijk zijn, en de Heren hadden enkel in de finale een HEEL gevaarlijke tegenstander. Nieuwe berekeningen werden gemaakt : als we minstens 2 taarten wonnen, zouden we genoeg kunnen hebben voor alledrie de ploegen.

Na de pauze bleek dat de Dames al gewonnen hadden, er waren geen finales meer : JIIIIPIII. De eerste is binnen. Dan moest "de toekomst" aan het touw. De wedstrijd bleef duren en hoewel de oudsten bleven controleren (Jonas en Damon uiteraard, maar zeker ook het groepje dat ik gemakshalve "de bende van Lieselot" noem), maar de jongsten (4-5-6 jaar) vielen natuurlijk 1 voor 1 af, omdat dezen vanf de start alles geven. Toen we maar een meter meer hadden bundelden we nog eens alle krachten en trokken een volle meter terug, maar toen vielen we weer stil, we schoven opnieuw naar voor, hergroepeerden nog eens met een mooi resultaat, maar moesten opnieuw na een 100cm stilvallen. Nog even konden we weer controleren, maar toen was er geen motiveren meer aan, hoewel ondertussen al onze beide coaches op het veld stonden. Een mooie prestatie, maar op dat moment toch even een kleine ontgoocheling.

De Heren hadden, zoals verwacht geen last in de halve finale.
Voor de derde plaats had de jeugd opnieuw geen enkel probleem en zo konden ze een schitterende avond met een overwinning afsluiten. Enkele prachtige foto's zijn nog op komst!!!

De Heren, dan : met 7 van onze zwaarsten (op Andy na, die last had van een jetlag of zoiets) tegen een ploeg van 8 even zware individuen schijnbaar ongetraind, EN het gras werd nat, dus nog moeilijker te compenseren. Dan is de tactiek simpel : hou veel spanning en wacht tot ze moe zijn. Dat was ook bij onze Dames gelukt, dus dat moesten de Heren ook kunnen!!! Temeer daar coach Mark al had gezien dat ze met hun groepje al MEERDERE bakken belgisch bier hadden soldaat gemaakt (de tegenstanders, niet onze dames).
Viel dat even tegen : onze tactiek werd behoorlijk uitgevoerd, maar die anderen wilden maar niet moe worden, integendeel ze wisten heel goed hoe ze moesten hangen en afwachten en na een goeie minuut al begon er een schoonheidsfoutje in onze rangen te sluipen en moesten we voetje per voetje naar voor beginnen schuifelen. Toch waren we nog optimistisch : de lange trek MOEST in ons voordeel geweest zijn : een perfecte techniek en de volgende twee zouden voor ons zijn.
De tegenstanders waren ook optimistisch en het zat in hun bolleke dat het mogelijk was. We trokken opnieuw heel goed, maar nu gebruikten ze al direct hun gewicht en het extra paar voeten en we konden wel afremmen, maar niet afstoppen... .
We bezorgden daarmee wel onze Dames een extra leuke avond : Alleen Erik heeft taart gegeten, en die gaat dan nog op dieet gaan. Maar hij begint pas morgen... (LOL).

Door de leuke organisatie is dit jaarlijks een tornooi waar we ECHT ambitie en lol kunnen combineren! We gaan er voluit voor winst, maar door onze "handicap" raken we er ieder jaar net niet. Ook de Dames krijgen hier een team rond, en dat wil al iets zeggen. Onze Jeugdtrekkers krijgen hier een dirigerende rol, waar ze anders altijd onderaan de maatschappelijke ladder staan. EN onze kinderen die een gans jaar moeten mee gaan kijken naar de hobby van de ouders, leven zich hier echt volledig uit. SCHITTEREND.