<< HOME

Comp KLJ Meulebeke : examentip - Geert

Een eerste ploeg die heel goed draait (zie vorige twee tornooien) en 3 dames die desnoods de plaats van 2 heren kunnen innemen (werd getest in De Haan), wat kon er nog mislopen? Achtereenvolgens Mark die een slepende blessure heeft (aan het achterpootje) en vervolgens Jurgen die iets (komt ie :) aan de hand heeft, aan het voorpootje. Trekken twee maal compleet uitgesloten. Laat de Dames tot mij komen : oeps een rugblessure en een "dit weekend niet, schat". En daar sta je dan.
Een tweede ploeg die aan de leiding staat bij de Recreanten, en de bedoeling dat er nog een dame en een heer eens meedoen, waarvan de aanbrenger zei dat ze zeer veelbelovend zijn. Dat zag er goed uit !!! Maar er zouden dus enkelen moeten doorschuiven naar de eerste ploeg, de nieuwkomers zegden af door een veranderde werksituatie, en de jeugd dan, die hadden we de vorige tornooien zelfs nog niet opgeroepen ! Maar ja : examens ! Je kunt je zelfs niet permiteren om het te vragen... .
Het was al snel duidelijk dat er geen tweede ploeg zou zijn om de eerste plaats te verdedigen : pijnlijk, maar soit.
En dan : de eerste ploeg. 5 sterke ervaren competitietrekkers, en Michael die kon doorschuiven (hoewel dit seizoen nog niet veel in actie geweest), als zevende opteerden we voor Nathalie. Zeker een dame die haar mannetje kan staan, maar niet een ideale oplossing.
Laat ons wel wezen : daar wisten we al dat we vandaag de schade vooral moesten proberen te beperken... . Jammer, net nu we hadden gehoord dat De Stove ook niet toppie zou zijn, en er nog enkele ploegen een examens-probleem zouden kunnen hebben.

Eerste ronde : we nemen heel vlot de maat van (het vernieuwde) Fredotrans EN KLoJo's trekken gelijk tegen De Stove. Tweede ronde : we trekken warempel gelijk tegen de KloJo's. Toen maakten we de fout om onze verwachtingen bij te stellen. Derde ronde kansloos tegen De Stove. Goed : het is niet leuk, maar dat zijn we jammer genoeg al gewoon. Vierde ronde vrij : de spieren worden koud, de "trek" aan ons hoofd is ongezond, maar we blaken nog steeds van het zelfvertrouwen. Vijfde ronde : moeizame winst tegen KLJ Ruiselede. Ik zie de bui al hangen en probeer nog een noodingreep, maar tevergeefs. Volgt een verlies tegen 't Parochiebladje en in in de laatste ronde ook nog tegen de JupilerBoys.
Een begrafenisstemming volgde. Maar eigenlijk hadden we het aantal punten die we voor het begin hadden voorzien, maar we hadden ze wel ergens anders verwacht.
Conclusie : blijf bij je eerste gedacht : stel de verwachtingen niet te vlug bij.

En toch : geen grote fouten gezien, maar ik hoop vlug weer op Jurgen en Mark te kunnen rekenen ; en we zouden toch eens moeten kunnen trainen met de ganse groep ! Duidelijke afspraken over ploeg en tactiek dringen zich op als we ambities willen hebben !!!

Een donderpreek zal niet voldoende zijn, aangezien enkelen toch niet luisteren naar wat wordt gezegd, omdat ze denken dat ze geen bijsturingen nodig hebben.
We hebben eindelijk weer een ploeg waar men rekening mee moet houden, maar we staan soms nog altijd als beginnelingen aan het touw !
De ambitieuze Hans benadrukt al het "trekken als een ploeg", maar dat is al drie stappen verder dan waar we nu staan.
TRAINING, recreantentornooien om te oefenen, training, nog oefenen, nog training EN concentratie inzet !
YES WE CAN !!!