<< HOME

-

De drie Dames die "er uit springen" testten bij de eerste ploeg (uiteraard zonder reserves, het moet een beetje leuk blijven voor de sadisten onder ons) voor als we bij competitie eens niet aan de volledige herenploeg geraken. Dat was het vooropgestelde doel. Dat ging behoorlijk, maar de tegenstand was geen maatstaf. Parochiebladje was maar een schim van zichzelf (en maar met zes), Fredotrans Dames (voor de gelegenheid met 4 heren, waarvan 3 "Stoves") konden we ook niet vergelijken met iets dat we al kenden en enkel Fredotrans was herkenbaar. We hadden geen kans tegen De Stove en trokken gelijk tegen Fredotrans. Tot zover was het dus alvast geen verzwakking. We wonnen de rest behoorlijk vlot en zonder uitputtingsslag. Het is duidelijk een "valabel alternatief", ook al zitten er 2 erg lichte Dames bij (die de beste houding van de ganse ploeg etaleren). De combinatieploegFredo-De Stove had gewonnen tegen Fredoteam zelf, en wij hadden slechts gelijk getrokken, dus we waren gewaarschuwd vooraf, maar de tegenstand bleek verbazingwekkend mee te vallen. We wonnen, maar Nathalie sneuvelde wel bij het toebrengen van het genadeschot in de eerste trek. Het is echter "een bijterke" en ze keek vooral boos naar al wie suggereerde dat ze beter ophield. Zelfs voor de finale tegen De Stove wou ze haar plaats niet afstaan. Laat ons eerlijk zijn, het was hoedanook een verloren zaak. Aan tafel waren we echter unaniem in de eerste ploeg : "we krijgen ze zeker nog wel eens te pakken".

De tweede ploeg bestond uit 2 heel jonge jeugd, waarvan we zelfs eentje lieten "ankeren" als wissel op de toekomst, aangevuld met 2 dames, onze "lichte Michael", de "ervaren Michael" EN vooral ook Anthony en Andy. Het was een zeer lichte ploeg en Andy alleen kon dat natuurlijk niet compenseren. Daardoor werden we soms redelijk vlug weggeblazen. Daartegenover staat een vlotte overwinning tegen KLJ oostende-Houtave (hoewel ze alleeen een goede coach misten om minstens een punt raapten tegen de JupilerBoys), en een gelijke trok tegen de JupilerBoys. Dat is toch een ferme ploeg, hoewel we ze al overtuigender hebben gezien. Ze hadden blijkbaar last van de warmte? We moesten wel twee waarschuwingen slikken in onze eerste trek tegen hen, die we dan nog verloren nadat we twee meter achteruit waren gegaan bij de start. Daardoor komen we in de officiele ranking achter hen. Maar wijzelf noemen het "gedeeld tweede" in plaats van "derde". Op 't Gaperke stond bij de recreanten geen maat. Zoals voorzien zijn zij enorm aan het groeien in hun eerste echte jaar, en we mogen blij zijn dat we al enkele bonuspunten hebben op hen in de competitie, want ze zullen nog groeien! ze trokken zelfs al gelijk tegen 't Parochiebladje (alles was in 1 reeks).
Ook voor de deelnemers van de recreantenploeg kunnen we op het rapport zetten "geen duidelijke boodschap ontvangen". De resultaten waren behoorlijk, maar we hebben geen waarde-oordeel kunnen vellen. Te weinig ploegen, en de aanwezigen dan nog niet zoals we ze al kennen. In die zin had ik van dit tornooi VEEL meer verwacht! Nu lijkt het het een beetje overbodig dat we er zoveel moeite voor deden om weer met twee ploegen aanwezig te zijn, ook al LIJKT dat soms makkelijk voor buitenstaanders (die er zelf niet in slagen).
De recreantenploeg is TE licht met de jonge jeugd, en blijkbaar kunnen zelfs gerenommeerde trekkers als Michael, Andy en Anthony dat niet compenseren. Dus we moeten blijven hameren op massale aanmeldingen van de heren (en dames) voor alle competitietornooien.

Was het nu slecht? zeker niet!
Was het goed? Ik weet het niet!