<< HOME

Ruiselede bis (comp) - Geert

De Recreantenploeg mocht als eerste de arena betreden die werd verwarmd door een gretig voorjaarszonnetje. Tegenstander al onmiddellijk : de JupilerBoys, die door omstandigheden (minder goed vorig resultaat en ook nakende examens) een stapje hadden teruggezet. We namen twee maal de snelste start maar moesten twee maal toch alles en 4 meter extra teruggeven. Een heel behoorlijke ploeg met Nathalie, Ilse (als reserve), Nan, Sylvia, Marc, James, Geert en tenslotte Jeugdtrekker Sander in de plaats van een vierde Heer. 20kg te weinig om de Jupiler-klappen af te stoppen. Daarna mochten de Heren aantreden tegen Fredotrans, die voor het eerst een combiploeg opstelden. Door onderschatting (het gewicht van Andy aan de kant gelaten) en doordat enkelen blijkbaar nog aan het genieten waren van de zon, misten we de start en moesten al opgeven nog voor we goed en wel begonnen waren. Voor de tweede trek opnieuw onderschatting "rustig blijven, het komt wel goed" waardoor we ook in deze herkansing hetzelfde lot moesten ondergaan. De verslagenheid was groot. We moesten dit later rechtzetten!

Tweede ronde : recreanten tegen KLJ Meulebeke : twee maal snelste start en twee maal net genoeg marge om aan de 4 meter te geraken. Een verrassend resultaat in de goede zin. Het kon ook de Heren inspireren : Lorenzo als lichtste aan de kant tegen het Parochiebladje : verloren we vorige maand nog twee maal, dit maal namen we hen te grazen (hoewel later zou blijken dat ze ook een heel goed tornooi zouden trekken). Mogelijks zelfs de allereerste keer dat we hen op uithouding konden op de knieen dwingen. Dat was al direct iets heel anders! Ondertussen wonnen de KLoJo's van De Stove. We waren erop gebrand om hen vandaag eindelijk ook nog eens naar onze kant te trekken!!!

Vanaf de derde ronde had onze combiploeg (nog meer door) dat we het van de start moesten hebben, omdat we anders risico's zouen nemen. Ondanks dat de ploeg bestaat uit 5 mensen die niet trainen, maar door opperste concentratie konden we achtereenvolgens 't Gaperke, Wieme en 't Klein Bilkske elks twee maal bij de keel grijpen en toenijpen. Niet echt mooi, maar wel knap. Het kostte ons wel op een bepaald moment tot drie maal toe een valse start door zo een concentratie en gretigheid. (De voorzitter legt er de nadruk op dat hijzelf de eerste keer NIET (ik herhaal : NIET) de dader was!) Het bracht ons op de tweede plaats na De JupilerBoys. We gaan nooit meer weten of het zou gelukt zijn, hadden we hen op een later moment mogen bestrijden... . Een HEEL en HEEL knap resultaat! Hopelijk is iedereen ook bij volgend competitietornooi op post zodat we weer zo een tweede team kunnen opstellen.

De Heren troffen in ronde drie De Stove : we waren nog niet moe en zij waren al geraakt door de KloJo's... Lorenzo opnieuw opgeofferd ten gunste van Andy, Anthony, Erik, Hans, Jurgen en Mark. Maar zoals het spreekwoord zegt : een gewond dier is dubbel gevaarlijk en we maakten geen schijn van een kans (ondanks dat het me niet de sterkst mogelijke opstelling leek bij de ploeg uit De Haan?).
De vierde ronde tegen de KloJo's Anthony eens aan de kant gelaten, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.
De laatste ronde tegen KLJ Meulebeke kon ons nog naar de hemel van een geslaagd tornooi, of naar de hel (slecht resultaat), leiden. Lorenzo viel weer uit de boot, maar het zorgde er wel mee voor dat we KLJ Ruiselede redelijk vlot in het verlies trokken (hoewel ze eerder al een punt hadden afgesnoept van De Stove).

Globale conclusie : Eerste team : Behoorlijk resultaat, nog beter luisteren naar de coach (startprocedure EN soms is er wel een goede reden om aan te vallen!). Dank aan Lorenzo voor de positieve omgang met zijn rol die middag. Later compenseren we dat wel!
Niet slecht, MAAR nu zijn De Stove EN KLoJo's al bijna uit het zicht verdwenen in de tussenstand. Maar waarschijnlijk zegt dat meer over hen dan over ons.
We moeten verder doen op de ingeslagen weg!
Het blijkt superspannend want iedereen kan van iedereen winnen!
Misschien was vandaag toch een unieke kans om De Stove wat in te lopen? Of ben ik nu weer te ambitieus?

Tweede team : akkoord, de tegenstanders zijn geen BK-ploegen, maar met een halve damesploeg lukt een goede start wel !!! Daar moeten we met het oog op het BK nog meer naar graven! Heel knap resultaat vandaag !