<< HOME

Recreanten in Waregem of Retie - Geert

Op deze manier, daar zijn we van overtuigd, is het leuk voor onze eigen trekkers, ook de jongeren, lichteren, dames... maar ook voor onze tegenstanders. We willen geloven dat we zo de beste reclame zijn voor ons eigen tornooi en voor het Touwtrekken in het algemeen.
Natuurlijk lukt het niet altijd om de tegenstand vooraf in te schatten. In Waregem probeerden we het beoogde vijftal in te vullen met 2 heren een belofte en 2 dames. Maar in de eerste wedstrijd trokken we gelijk. De coach begon in paniek met zijn "alarmbelprocedure" en verving 1 dame door een derde heer. Later bleek echter dat we waren begonnen tegen de latere tweede uit onze poule. Het was dus voorbarig geweest. Er waren 4 poules van 5 in Waregem (en nog een tweetal ploegen geweigerd, wegens max. 20) en alleen de eerste stootte door. In de (kruis-)finales baatte zelfs de derde heer niet : we werden vierde nadat we in de strijd om het brons nipt waren verloren van KLJ Meulebeke. 10, misschien 20 cm te kort in de eerste trek, was de tweede trek een verloren zaak, vooral ook omdat iemand bij de eerste trek een lumbago had opgelopen in een ultieme poging om alleen die laatste 10 cm te overbruggen. Niet slim, natuurlijk voor een "ervaren" trekker.

In Retie trokken we een weekje later met een combiploeg in dezestallen : de onvermijdellijke Erik en Anthony, onze aanwinst van dit seizoen Jurgen en ook nog eens de Marc als reserve. Ze trokken met Nan, Mathieu, Jonas en Damon. Hoewel toch al behoorlijk ervaren konden deze laatste vier (met zijn viertjes samen amper 190 kg) niet genoeg "gewicht in de schaal leggen". Onze jeugd (13-15 jaar) krijgt echter wel nog een paar jaar groeimarge. We hoopten dat de 3 mannen in de ploeg voldoende zouden kunnen compenseren, maar dat bleek ijdele hoop. We werden in de tweede poule van zes ingedeeld en werden daarin "slechts" vierde. Nochtans werd mij bevestigd dat de ploeg niet slecht trok. Een recreant in Retie is dus toch nog wat anders dan in Waregem.


Voor de "argwanende lezer" : dit is geen commentaar op deze zogenaamde Recreantenploegen : ook Versieck is regelmatig "mossel noch vis". En als er meerdere zo een ploegen aanwezig zijn, waarom niet?

Nu volgt wel een persoonlijke mening :
Misschien moeten we dan ook niet doen alsof, door toch (alleen) de ploegnaam te veranderen? Dan hebben de verliezers tenminste nog eer in hun verlies. Met open vizier strijden heet dat.
Ach, het is een detail, zolang de tegenstander maar niet wordt belachelijk gemaakt door hen uit te lachen of herhaaldelijk te zwaaien aan het touw, want wie wordt daar nou beter van?