<< HOME

Veel volk bij de Powerrangers - Geert

Terwijl de inschrijvingen voor het recreantengedeelte al binnenstroomden kwam er nog een bende fietsers van plaatselijke bewegingen aangereden : er kon worden afgeklopt op liefst 24 zogenaamde recreantenploegen ! Ook Versieck droeg zijn steentje bij door 2 ploegen op te stellen : een ploeg bij de Jeugd (bestaande uit 3 dames en 3 jeugd) en een herenploeg. 4 Damesploegen, 9 jeugdploegen en nog eens 11 herenploegen. AMAI.
Ondanks het zeer enthousiaste allereerste aantreden van Anja bij de jeugd/damesploeg, konden we nauwelijks een vuist maken : 3 15-jarigen en 3 dames, waarvan dus een compleet nieuwe kracht. We moesten ons tevreden stellen met 1 overwinning (en een 7de plaats). Geen schande natuurlijk als je weet dat enkele getrainden nog eens meetrokken onder een andere ploegnaam en de meesten hoe dan ook 17-18 jaar waren. Toch was nieuweling Anja tevreden en mochten we haar op de eerstvolgende training al verwelkomen. Bedankt ook Jurgen! 3 nieuwe leden op 1 week, en nog eens kans op 2 extra!
De Heren : Erik als geoefende trekker, Lorenzo in zijn tweede jaar, Anthony : nog maar 18 maar wel al behoorlijk veel ervaring, Jurgen in zijn derde tornooi, Michael ODB, 45kg, in zijn tweede tornooi en ikzelf (iets meer kilootjes) bij wie de ervaring begint in het nadeel te spelen… . Natuurlijk wel nog iets anders dan een ploegje dat nauwelijks 1 of 2 keer per jaar een tornooitje doet. En ook wat meer “uitgebalanceerd” dan een team dat anders vooral supportert. Na enkele vlotte overwinningen na mekaar werd het spannend in de zesde ronde.
Versieck had nog geen problemen gehad, maar Traktorvrienden en Den overschot ook nog niet… . Wij zouden hen nog allebei treffen. Zij ontliepen elkaar in de voorrondes. We verloren nipt van de Traktorvrienden en kort daarna ook van Den overschot.
Geen probleem, er waren nog kruisfinales. Eerst moesten we nog een barragewedstrijd trekken die heel goed bleek mee te vallen en daarna troffen we opnieuw Den overschot. Opnieuw kwamen we iets te kort, we dachten nog even hen te kunnen afmatten, maar dat lukte ook net niet. We haalden wel vlot de derde plaats. Eigenlijk waren er drie teams die er wat bovenuit staken, wij bleken wel de minste van deze drie. Traktorvrienden leek te gaan winnen, maar werd uiteindelijk op 30cm van de streep toch genekt door de ervaring van Den overschot die de “laatste Mohikanen” van de Modesten bleken te zijn. Een zwanezang die dus niet in mineur eindigde. Hopelijk herhalen ze hun optreden in de semi-recreantentornooien misschien toch nog???
Door de drukke middag werd het de hoogste tijd dat we naar huis vertrokken. Ook enkele plaatselijke medewerkers hadden duidelijk niet meer kunnen wachten op hun portie gerstenat (het enige minpuntje in een prachtige organisatie). Maar wij konden behoorlijk tevreden naar huis rijden.
Mocht er iedere week zo een tornooi zijn in Belgie, dan gaat Versieck er ongetwijfeld iedere week naartoe !