<< HOME

Eerste competitiedag : Ruiselede - Geert

Als je zeven meer dan gemiddelde ploegen samen zet in een poule heb je altijd wel ergens reden tot klagen over de loting. Maar dan heeft bijna iedere ploeg dat wel.
Jupiler-Boys openden sterk tegen 't Parochiebladje en moesten maar net de duimen leggen. Maar hun middag was er wel door naar de knoppen, de recuperatie is niet zo vlug getraind als de techniek. De KLoJo's hadden in de eerste ronde een goed gevoel tegen De Stove en duwden vol op het gaspedaal, verloren ook nipt, en waren nog niet gerecupereerd tegen Fredotrans, waardoor ze ook hier in het zand beten.
Wijzelf hadden een erg rustig begin : KLJ Ruiselede bleek minder sterk dan gevreesd, de tweede ronde waren we vrij, en wat duurde dat lang... De derde ronde wachtten de murw-getrokken JupilerBoys en pas dan begon het "echte werk".
Tegen De Stove was de eerste trek weer erg goed, slachtoffers vielen als vliegen aan beide zijdes, maar net zoals vorig jaar "close but no cigar". De tweede trek was behoorlijk, maar iets minder spannend. Ondanks de zware ontmoeting met Houtave hadden we nog wat reserve tegen Fredotrans, maar al snel volgden De KLoJo's, ondertussen al wat hersteld na een vrije ronde. We wonnen knap de eerste trek door te blijven druk zetten, de tweede trek verloren we echter opvallend snel. Blijkbaar hadden we wat op "onzen asem" getrapt. Het is goed dat een trekker voldoende zelfkennis had om te zeggen "laat mij maar aan de kant", maar de eerste trek tegen de KLoJo's had er daarna nog een tweetal met hun smoeltje tegen de spreekwoordelijke muur laten lopen. En geen valabele reserve meer dus. We hadden wel al onze zekere tweede plaats beet, maar hoopten het puntenverlies van De KloJo's zo vroeg in het tornooi, cash te laten betalen voor de competitie. Ondertussen was het Recreanten-intermezzo ook al afgelopen waardoor we maar net buiten de drie minuten weer op het veld moesten tegen die van 'tParochiebladje, die al het beste van het pak recupereren, EN die ook nog eens hun vrije ron de er juist hadden opzitten.
Nauwelijks nog concentratie bij de start, en wat we ook probeerden : als er twee kapot zitten bij de start en ook bij de anderen is de brandstoftank leeg, dan mag je nog op het gaspedaal drukken, het schuift voor geen meter meer.
Een prachtige middag werd op die manier nog bruusk afgebroken. Ik had vooraf gehoopt op (en getekend voor) een tweede plaats, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat er NOG 3 op die tweede plaats zouden staan. Zeker niet slecht dus, maar ook geen enkel punt gewonnen op de belangrijkste concurrent. Het tornooi duurde daarvoor juist 20 minuten te lang... . Na een schitterende middag.

Bij de recreanten moet het de allereerste keer geweest zijn dat we zo'n sterke ploeg konden opstellen. We twijfelden zelfs om bij de Getrainden te trekken. Maar doordat we geen reserve-heren hadden, was dat medisch niet verantwoord geweest. 4 heel behoorlijke heren, 3 goede dames en nog twee competitieve reservedames. Dat moest vonken geven. We beslisten ook om constant te roteren met de twee reserves. Het liep heel goed, maar door het roteren bleef het telkens weer opnieuw een beetje zoeken. Chapeau ook hier voor de trekkers die durven toegeven dat ze "beschikbaar zijn, maar er misschien beter eentje uit gaan". Dit is de echte ploeggeest ! We wonnen van bij de start tegen Van Bruwaene (latere 6de), alsook tegen 't Gaperke (5de). Daarna namen we zelfs zonder eigenlijk echt in het rood te moeten gaan van KLJ Meulebeke. Anti-Flappy (7de) ging ook behoorlijk, maar de tractorvrienden kregen we maar 1 keer over. Alle 4 de Heren hadden sterren gezien maar konden dus niet vervangen worden. De tractorvrienden haalden trouwens de 4de plaats met 3 gelijke trekken en 1 verlies. TTC Wieme (voorheen Den Tempel) kwam sterk voor de dag, ondanks enkele nieuwe gezichten, door twee dameswissels haalden we een eerste trek binnen, maar de tweede kwam te vroeg. De stemming was ineens omgeslagen. Hoewel het hoopvol bleef dat we nog niet verloren hadden. De volgende ronde waren we vrij, voldoende om daarna weer vlot de maat te pakken van FredoDames en Jun Moeder.
Alleen jammer van de "inzinking" tegen de tractorvrienden. Hoopvol wachtten we op de uitslag : we hadden slechts 2 x 2 punten laten liggen. KLJ Meulebeke had echter alleen tegen ons punten verloren (3 dus), waardoor we toch een puntje achter hen eindigden.
Een schitterende start, maar de kans dat we nog eens zo een tweede ploeg hebben is niet zo erg groot, tenzij iedereen ook de volgende keer weer op de afspraak is !