<< HOME

Verslagen Getraind, Gevorderd, Recreanten - Geert

Getrainden
Holland Tug of War had al twee opeenvolgende jaren de finale verloren. Ditmaal deden ze er alles aan om de Open Beker van Vlaanderen op hun naam te schrijven : volle bak doortrainen, zelfs na het BK, 2 nederlandse trekkers uit een topteam uitnodigen om mee te doen en met liefst zestien leden het Kanaal oversteken om geen risico's te nemen. Ze wonnen inderdaad, en hun twee ploegen mochten zelfs onder elkaar de finale uitvechten. Een verdiende overwinning. De Stove werd derde met hun bekende combinatie van kracht en gewicht. Ze waren al zeker van de Westvlaamse titel (op het moment dat duidelijk was dat ze wel degelijk kwamen trekken), maar ze kruidden deze met deze knappe derde plaats. Fam. Janssens (brons op EK) en Fam. Janssens (topteam bij zowel dames als herenklasse) hadden hetzelfde probleem iets meer op ervaring en techniek terend, maar toegevingen bij de ploegsamenstelling en aldus te licht in kilo's om bovenstaand geweld af te stoppen. De inzet was er zeker wel (zie ook foto's), maar de Engelsen waren net iets meer gebeten om te winnen. KloJo's konden ook hun kracht gebruiken en volgdfen op amper 1 puntje van Jagersrust. Jagersrust 2 maakte ook de verplaatsing niet voor niets en bleek veel inzet te tonen. Ze werden zevende. TTV Vandakker is nog zo een typische lichtere ploeg om zestallen te doen. Waar ze de machine konden afstoppen haalden ze mooie punten : onder andere tegen beide Jagersrusten gelijk! Leuk om deze ploeg hier opnieuw aan het werk te zien. De Pony's presteerden weer sterk maar waren iets te licht om de zware ploegen af te stoppen en hadden net iets te weinig "fuel" om de uithoudingswedstrijden tot een goed einde te brengen. Nog steeds een goede ploeg (en ex-winnaars van De Beker), maar hier genekt door de tegenstand. Ze behaalden wel een mooi gelijkspel tegen de KloJo's. TTV Versieck had wel op een paar puntjes gehoopt, maar eigenlijk zijn we veel te veel bezig met vanalles en nog wat. Enkele kern-trekkers zijn ook kern-bestuur en dat vertaalt zich... in nul punten.
Ik ben ervan overtuigd dat alle ploegen een geslaagde wedstrijdmiddag hadden. Waarbij (eindelijk) tegenstanders die we niet erg veel op het terrein tegen komen. De Westvlaamse ploegen hebben er zeker weer van bijgeleerd, en we kunnen ons mannetje staan ! Voor de anderen zal het weer een late en lange terugreis zijn geweest. Volgend jaar moeten we het scheidsrechtersprobleem oplossen en dan hadden we zeker een half uur eerder moeten kunnen afsluiten. Een kostbaar half uur ! Het is super leuk ploegen van buiten de Provincie te verwelkomen en we waarderen dat ook zeer ! Maar eigenlijk had ik op een paar ploegen meer gehoopt, ploegen die wij ook bezoeken, soms zelfs zonder de mogelijkheid op een behoorlijk resultaat, of voor slechts een paar trekken.

De Gevorderden
Een klasse van "mossel noch vis". Vorig jaar zelfs geen aparte klasse. Dit jaar een zeer mooie klasse :
Jupilerboys hadden al enkele tornooien uit de competitie gewonnen bij de Recreanten (hoewel nog niet zelf in competitie). Zij twijfelden geen seconde toen ik hen deze klasse aanraadde EN ZE WONNEN ZELFS zonder een enkele trek te moeten toegeven. Ze wonnen de finale van Jagersrust Jeugd, met enkele kersverse trekkers, die natuurlijk wel al enkele truken en een goede coaching kennen. Toch een opvallend knap resultaat ! Derde werden de Heidevinken : enkele toptrekkers van Janssens met een aantal Getrainden-trekkers die echter een ZEER zware zaterdag achter de rug (en in het hoofd) hadden. Ik ben ervan overtuigd dat ze een leuk seizoenseinde hebben beleefd. Vierde werd Klein Bilkske. Ze twijfelden even om in deze klasse mee te doen, maar met de middelste plaats moeten ze hier heel veel leuke (zware) wedstrijden hebben gehad. Ze veroverden hier ook de eerste plaats in de competitie bij de recreanten. Holland Novice was een "combiploeg" van 3 ervaren Holland-trekkers, 1 slachtoffer dat had gedacht van alleen maar mee te komen om te supporteren (nog nooit aan het touw gestaan) en twee trekkers waarvan Versieck hoopt dat ze de microbe zullen te pakken hebben. Ook nog nooit eerder aan het touw, maar onze hoop voor volgend jaar. Ze ontgoochelden niet. 't Parochiebladje met de traditioneel lichte ploeg had leuke wedstrijden en haalde 5 punten. Raar genoeg slechts voldoende voor de zesde plaats van zeven. Meestal hou je daarmee 2 ploegen achter je. KLJ Meulebeke won vorig jaar KLJcup en Recreantenklasse. Nu moesten ze meeschuiven met KLein Bolkske om kans te houden om hun eerste compeitieplaats vast te houden. Ze wisten echter al vaooraf dat het moeilijk zou worden met een aantal onervaren trekkers. Ze zijn tenminste strijdend tenonder gegaan.
Alles samen een leuke klasse met gecombineerde getrainden-ploegen die op een of andere manier nieuwelingen integreerden en enkele westvlaamse ploegen die enkele maanden geleden dachten dat ze daar nog niet rijp voor zouden zijn.

Recreanten
Doordat de drie ploegen die al een gans seizoen de rest hadden overklast waren doorgeschoven, kregen we ook in deze klasse super-spannende wedstrijden. KLJ Ruiselede kwam met een geamputeerde ploeg en won deze klasse. Voor de tweede plaats was er een gelijke stand tussen Den Tempel en De Blauwe Vinken, een ploeg die voor het eerst deelnam in Sijsele. Ze deden het heel goed in deze klasse, het zijn dan ook "beren" die niet bang zijn van een lastige wedstrijd. Hopelijk hebben ze zich ook geamuseerd. En zien we ze volgend jaar terug. Potentieel hebben ze ZEER zeker. Den Tempel (ex-winnaars) had het knap lastig om ze af te schudden in de barrage om naar de finale te gaan. Ze moesten dan ook al diep in het rood gaan en verloren zo alle kansen op een gewonnen finale. KLJ Sijsele is zo een ploeg waarvan je denkt : leg jullie er een paar maandjes op toe en je wint bij de recreantentornooien. Echter een KLJ is en blijft een KLJ en het is gezond om geen overhaaste beslissingen te nemen. De Touwtrekwaarnemers zien echter heel veel potentieel de revue passeren... . 5de plaats voor Versieck Jeugd, ook hier enkele nieuwen een kans gegeven De toekomst oogt rooskleurig. Jammer genoeg blijft onze ankerman geen 18 jaar. Een opvolger hebben we nog niet gevonden. Op diezelfde 5de plaats de tweede ploeg van 't Parochiebladje. Een ploeg die zich schijnbaar heel goed amuseerde, maar ook een beetje een kweekvijver is. Ook 't Parochieblmadje mag de topekomst met een gerust gemoed tegemoet zien. Trouwens al het tweede tornooi na mekaar dat ze een tweede ploeg hebben. Daar horen we nog van !
7de plaats voor Versieck Dames : zelfde als bij de Heren : sommigen zijn bezig met ons intense tornooi, en zijn al moe van alle voorbereidingen. Concentratie is moeilijker dan je denkt. We konden ook 2 nieuwe treklsters op een leuke manier laten kennismaken en Caroline (BK gemist) maakte een genezing mee zoals alleen Pater Damiaan ze totnogtoe kon genereren. We zijn er wel trots op dat we zowel een Heren-, Dames- als jeugdploeg hadden. Zelfs nog twee reserves bij de Dames en iemand die we achter de BBQ konden laten. We hebben de Dames !!! Nu nog wat samen laten trainen en enthousiast houden en kort daarna resultaat gericht werken. Hekkesluiter werd KLJ Oedelem. Ze mochten ook bij de gelegenheidsploegen hebben meegetrokken, maar de confrontatie met deze ploegen zal hen meer hebben bijgebracht.