<< HOME

34 ploegen trekken op niveau - Geert

De middag begon al straf met een Joe Cocker-imitator waarvan sommigen niet geloofden dat hij echt zong, maar dat het een bandje was. Ik weet het zeker : Het was echt de imitator die zong! Ondertussen werden de ploegen ingedeeld. Klein Bilkske en Jupilerboys beslisten wijselijk om naar de Gevorderden te gaan. Om de plaats in de competitie te verdedigen moest ook KLJ Meulebeke dan mee overstappen, hoewel ze wisten dat ze hier geen al te sterke prestatie zouden kunnen neerzetten.

GELEGENHEIDSPLOEGEN
Al vele jaren hebben we geïnteresseerden die de topploegen wel eens aan het werk willen zien en die miosschien ook wel zouden willen meedoen, maar die afgeschrikt worden door diezelfde kleppers. Doordat er al zoveel ploegen zijn, konden we een aparte poule maken "Touwtrekken voor niet-Touwtrekkers". Het was een schot in de roos. Liefst 9 gelegenheidsploegen meldden zich aan. Waaronder, eindelijk, ook een plaatselijke ploeg (behalve de vaste gasten van KLJ Sijsele). 9 ploegen kun je moeilijk in 2 poules indelen maar gelukkig kunnen we dan teruggrijpen naar een afkap-systeem. Zo mocht iedere ploeg 4 keer trekken (8 trekbeurten dus).
De plaatselijke Roda-Helis (Levenslijn)-ploeg had een leuke middag, maar tegen dat ze de truken een beetje hadden ontdekt was hun tornooi al afgelopen. Volgend jaar verwachten we hen zeker terug. KSA Blankenberge komt al enkele jaren op een rij en ze zijn altijd even enthousiast (zo bewijzen de foto's). Ze haalden geen punten, maar ik ben zeker dat de nieuwe poule hen beter past. De verschillen waren toch relatief klein. De judoka's van Samoerai Aalter en de Oostkampse Mountainbike-club Mistolio waren even sportief en deelden dezelfde punten : gelijk tegen elkaar en elks nog een wedstrijd winst. 't Gaperke uit Heestert (een ver-edelde KLJ?) had feilloos de poule afgewerkt. Ook de Damesploeg de Ijzertrekkers was, tot hun eigen verbazing, feilloos de voorronden doorgekomen. Zij hadden een goede tactiek : zij hadden actieve supporters mee. Die actieve supporters trokken in de Nunnetrekkers en de CLAAStrekkers. Ook voor hen werkte het supporteren : ze werden derde en gedeeld vierde. De andere vierde was 't Pleintje uit Welden (Oudenaarde) een ploeg die op de sympathie van Den Tempel kon rekenen, en ook op die van ons. Ze gingen eerst komen supporteren voor Den Tempel, maar toen bleek dat ze genoeg mensen hadden om zelf ook aan het touw te staan. In de afkamping voor de vierde plaats verloren deze Oostvlamingen nipt. Maar ik ben zeker dat ze volgend jaar nog sterker kunnen terugkomen! Ze hebben ook gemerkt dat damesploegen een eerlijke kans krijgen in deze officiele verhoudingen.

Klaar voor de kruisfinales : 't Gaperke en de drie ploegen uit Beveren-aan-den-Ijzer, die samen met de touring-car waren gekomen. Net zoals in de voorronden maakten de Ijzertrekkers en 't Gaperke geen fout. De Nunnetrekkers en de Claastrekkers mochten weer aan de andere kant van de nadars gaan staan om "hun" dames aan te moedigen. Echter, tegen de binken uit Heestert, kwam een einde aan de vrouwelijke zegetocht. Ze hadden vooraf niet gedacht om in de finale te geraken, maar ze hadden ze eenmaal zo ver dan toch ook wel graag willen winnen. Zelfs het supporteren bleek onvoldoende. Misschien moeten andere ploegen daar ook eens meer aan denken? 't Gaperke won op kracht, niet zonder moeite, maar werd nooit in de problemen gebracht. Volgens mij is 't Gaperke klaar om volgend jaar bij de Recreanten mee te doen? Maar dat zien we dan wel weer, ondertussen mogen ze iedere dag de Open Beker van Vlaanderen kussen en opblinken.

Proficiat aan alle deelnemers in deze klasse!!!
Zoals in de verwelkoming al gezegd : bedankt voor jullie vertrouwen in TTV Versieck om bij ons te komen voor een van jullie eerste touwtrekwedstrijden.