<< HOME

Groot bal in Schijf - Geert

's Morgens schreven we in bij de 4x4 klasse. Een klasse waar ieder jaar een pak Nederlandse heel serieuze ploegen ook in meedoen, en waar ook fam. Janssens hun Dames en Heren nog eens mixt. Hoewel de ploegen van een ander kaliber en met een andere reputatie waren dan Versieck, konden we toch goed stand houden. Hoedanook waren er weinig ploegen die in de zanderige loopgraven van Schijf het risico namen de stelling te verlaten, tenzij ze zeker waren dat de tegenpartij het water tot aan de lippen had. Bijgevolg hadden Sylvia, Veerle, Steffi, Sofie, Hans, Erik, Michael en Lorenzo stuk voor stuk lange, lastige trekken. Geen punten, maar dat mocht ons niet verwonderen. Wel een prestatie om trots op te zijn !

Ook de jeugd toonde zich verbeten, met de hulp van drie heel goede Berketrekkers, maar toch 30 of 40kg onder het maximum. Al vroeg wonnen we een wedstrijd. Dat deed oneindig veel deugd. Iets later konden we ook nog 2 keer gelijk trekken. Ook hier een telkens langdurende trekken, elke ploeg ingebetonneerd in zijn stelling. Het afscheid van Anthony als Gensb-trekker was een ferme prestatie. Ineens denk je : jammer dat het Antwerps-Nederlandse seizoen hier is afgelopen.

Even hoefde het niet meer, dat trekken met de twee recreantenploegen, dat we hadden ingepland. Alleen ikzelf had er nog heel veel zin in, maar dat was vooral omdat ik nog niet aan het touw had gestaan. Maar iedereen wist gewoon dat hier heel veel te leren viel, en pas als je het voelt, begint de training resultaat op te leveren.
Een lange middagpauze kwam dan ook niet ongelegen. Ondertussen : recuperatie, gezellige babbels, wat lachen en een beetje Touwtrekken bekijken. Rond drie uur mochten we weer de wei in. Weer fris en monter (ik toch). RECREANTEN? Papa's Jong Janssens, twee jeugdploegen van Jagersrust en dan ook nog eens VanWijck en Bokma. We hadden vooraf besloten een ploeg te maken met 4 getrainden en de twee jongste leden, een andere ploeg had ook een dame tekort. Dat heb je met dat rekbare begrip "Recreanten". Het gevolg was dat we toch weer harde trekken op het programma hadden. Leuk en schitterende training. Het compenseerde ruimschoots die twee donderdagavonden. Spannend ook : we trokken gelijk tegen elkaar omdat we ons een beetje lieten doen de eerste keer... .
Leuk om eens een ganse dag te gaan Touwtrekken, op een mooi verzorgd en sfeervol tornooi met vele ploegen die we niet zo goed kennen.

Thuisgekomen mocht ook mijn vrouw nog heel even de sfeer opsnuiven, maar dat lag vooral aan de snertesoep... .
Bedankt vr de leuke dag team, bedankt organisator, merci tegenstanders.