<< HOME

BK Dames - Geert

Dit jaar waren we eigenlijk vol vertrouwen naar het BK toe aan het groeien. Echter één maand vooraf bleek iemand langdurig geblesseerd "Touwtrekken UITGESLOTEN!". Een alternatief werd gevonden, en de trainingen waren zelfs veelbelovend... en dan... op zaterdagmorgen : ziekte van onze lichtste trekster. Kunnen we nog een lichte vervanger vinden op 1 dag? Iemand had in de late namiddag nog een konijn in zijn hoed : "het kan misschien toch nog". Maar de dag zelf viel het verdict : jammer maar helaas. Het resultaat : slechts met 8 tegen 10 (3 teams) en 1x tegen 9. En dan ook nog een 50kg te licht. Een slechtere ploegsamenstelling kan echt niet of er is wel een oplossing te vinden.
De resultaten waren zoals te verwachten (en zoals het al enkele jaren is, behoudens enkele extreme uitzonderingen) : de ploeg met 8 werd 5de, de ploeg met 9 (De Joliekes) werd 4de, de 3 ploegen met 10 mochten iets meer ambitie hebben. Niet onlogisch werd de nieuwe ploeg de Grasgrieten derde en had Fam. Janssens toch nog een beetje marge tegen de cominatieploeg Berketrekkers (gedeeltelijk ervaren Jagersrusttreksters). Eerlijk, dat wel, want vooraf zo bepaald. Maar niet bepaald motiverend voor ons.

Net zoals op training, stonden we relatief heel goed (we hebben nu eenmaal een andere trekstijl) maar we misten heel veel power en alle trekken waren dan ook vlug voorbij. Ook de entree van "de nieuwe" en de rentree van mama Sylvain was positief, net als de inbreng van twee Oudenaardse versterkingen. Door een goed-gecaste ankerdame kon ook Nathalie weer doen waar ze goed in is : "gewoon hard trekken" en door de ploeg, door de nieuwe anker-vrouw, om te keren rendeerden Veerle en Nikita ook veel meer. Maar "veel te weinig gewicht, veel te weinig voetjes, veel te weinig power"

Toch blij dat we erbij waren en de verplaatsing toch maakten, zelfs na de demotivatie van de uitvaller.
Ook blij dat we voor de allereerste keer 5 Damesploegen in strijd voor het BK hadden (ook bij de jeugd was er al een topjaar). Dit is leuk voor onze sport!
Maar eigenlijk moeten we evalueren of we er volgend jaar nog zullen bij zijn, want wij hebben in deze klasse echt niks verloren. En ik ben niet bereid onze goede ploegsfeer op het spel te zetten voor één tornooi. Al 5 jaar op rij sluiten wij Dames aan "enkel voor het BK"... dat hoeft dan ook eigenlijk niet meer.