<< HOME

Eindelijk weer eens competitie - Geert

Bij de Getrainden meosten we jammer genoeg weer enkele teams missen : door de afwezigheid van KLJ Ruiselede staan we nu wel op een veilige derde plaats.
In de eerste trek tegen 'tParochieblaadje werd het risico genomen om Mark aan de kant te laten, als het mislukte zou ik het me maanden hebben beklaagd, maar... het lukte (2x). We trokken (alweer?) sterk tegen De Stove, en konden hen zelfs twee meter vooruit sleuren, maar de 4 haalden we geenszins. De KLoJo's kregen we direct daarna voorgeschoteld, het ging "goed", maar door de voorgaande trek werd het iets te zwaar. De eerste ronde konden we de klappen nog lange tijd opvangen, en moesten beide ploegen overgaan op wroeten, maar moesten we toch inbinden. De terugronde ging iets vlotter : we konden de klappen wel beperken, maar niet tegenhouden. Na deze 4 harde trekken, werd het teveel voor de flanellen benen van geroutineerd anker Hans : "trop is teveel" en het pak werd afgedaan. Ook voor mezelf was het welletjes geweest, men mag niet teveel willen. Erik mocht na drie jaar niet meer te ankeren (behalve dan bij zijn vrouw???), zelfs niet bij Recreanten, nog eens het pak aantrekken.
De Pony's waren de volgende tegenstanders : we persten vanaf de start en sleurden ze net over de lijn (na 20 cm over de lijn werd "al" gefloten, volgens sommigen, ikzelf heb het niet gezien). De tweede keer deden we hetzelfde, met dat verschil dat we moesten stoppen op 20?, 10? of misschien zelfs 5 centimeter. Als je aanvalt en je raakt er niet, dan weet je dat het over is. Gelukkig hadden zij een punt moeten toestaan aan 't Parochieblaadje. Wij derde, Pony's vierde. Tussenstand : veilige derde plaats, maar tweede is niet meer echt realistisch.

De Recreanten
Doordat we een lichte ploeg opstelden, vreesde ik weer dat we meerdere keren kansloos zeouden zijn, maar het viel heel goed mee. Alleen voor de kleine (lage) Mathieu vonden we geen oplossing : doordat niemand in de grond kwam met de hiel, moest opvallend hoog worden getrokken. Mathieu moest het touw onder de oksles houden en dan nog ; als hij kracht wou zetten sloeg het touw naar de grond. Zodoende moest hij er twee keer uit, jammer want hij heeft steeds meer kracht ontwikkeld dit jaar. Een ideale grond daarentegen voor onze achterste dames, die hoog trekken. Een ideale grond ook om onze terugkerende ankerman te testen. Het bleek mee te vallen : kansloos tegen KLJ Meulebeke en ADHD, haalden we een derde plaats in de poule. We verslikten ons wel tegen KLJ Oostende Dames, nadat de hiel van Ilse was afgevallen tijdens de trek en ze dus weinig kon renderen aan het touw de daaropvolgende trek. Probeer dan al eens te hakken!! Knappe en onverhoopte winst tegen KLJ Uitkerke Heren!