<< HOME

Ontdekking "langs de schreve" - Geert

Sylvie en haar team van organisatoren bereikten 7 Damesteams (hoe doen ze dat toch???) en ik dacht een elftal Herenteams. Later op den avond bleek men er dan nog twee of drie late inschrijvers te hebben geweigerd omdat men wou zeker zijn dat men de aanwezigen "aankon" en iets afgewerkts zou kunnen aanreiken deze eerste editie. Ewel chapeau. Het werd een leuke avond, verlicht door een imposante torenkraan, schijnbaar opzettelijk opgezet door bouwfirma Catteeu : ongezien voor Touwtrekkers ZELFS in Gierle! De verwarming kwam voort uit leuke tuinvuurtjes, door de wind stinkt mijn Tshirt nog naar rook, ook al is het ondertussen al 3x gewassen, maar kom. We waren na de 4 wedstrijden al de onbetwiste nummer 1. De logica van deze plaats ontging ons even, maar we hebben vertrouwen dat men wel wist wat men deed.
We hadden het nog niet echt lastig gehad, maar dat kwam ook omdat we ons goed bleven concentreren en niks onderschatten. De ploeg bestond uit vast anker Hans, ouwe waarde Erik, mezelf. We vulden de ploeg verder met wonderwoman Nathalie en James, de 17-jarige maar met de ballen (spierballen uiteraard) van een volledig gewassene. Dan wisselden we onze 14-jarige Jonas af met Nikita (van een meisje verklap je de leeftijd niet, maar ook zij is nog niet volledig gewassen). 3 man, 1.5 dame en 1.5 jeugd leken voorlopig nog voldoende.
Voor de tweede plaats moest de plaatselijke Groene Kring kampen met de firma die de kraan had geleverd. Deze laatsten geloofden er niet echt in, maar kregen een blitzcursus Touwtrekken van ondergetekende. De eerste trek was zwaar, en eindigde nog net in het voordeel van de Groene Kring. De tweede trek was even zwaar, maar Catteeu stond constant in de goede houding en kon het touw hierdoor naar zich toetrekken. Bij de daaropvolgende start stond Catteeu al van bij de start iet of wat dubbel. De derde trek ging dan ook iets vlotter weer naar de Groentjes.
Toen kwam de uitdaging van de Groene Kring "waarom eens niet tegen ons proberen???" Wij konden alleen maar verliezen, maar als we de kans krijgen om een 5de keer te trekken gaan we het niet vlug laten : OKEE DAN.
De eerste trek moesten we centimeter per centimeter toegeven en uiteindelijk ons eerste verlies onder ogen zien. Maar het werd een Pyrhus-overwinning : ze hadden het knap lastig gehad. De tweede trek stonden we aan de goede kant en haalden het na alweer een behoorlijk lastige wedstrijd. We moesten terug naar de mindere kant, maar uiteraard begon de vermoeidheid toe te slaan bij onze tegenstanders : de drie trekken tegen Catteeu had hen al uitgeput (onbewust had ik dus onze ploeg al geholpen door de hulp aan Catteeu). En nu al twee zware dobbers tegen ons : dat was er teveel aan. Ze hadden nog een 4tal klappen in huis, maar we weken nog nauwelijks, een 20tal seconden later zagen we onze kans schoon om hen de genadestoot toe te dienen, een 5tal seconden voor onze twee zwaargewichten zouden moeten inbinden ging bij onze tegenstanders het licht uit en konden we onze motor in achteruit gooien.
Deze laatste wedstrijd droeg zeker bij aan onze geslaagde avond. Hopelijk zien we hen ook in oktober terug??
Dat zou de creme op de taart zijn.