<< HOME

Pittem : recreantentornooi - Geert

Wie na precies 1 minuut aan de leiding stond kreeg de overwinning en 1 punt. Wie voortijdig won kreeg 2 punten. Gefronste wenkbrauwen alom; maar het zorgde er voor dat er in geen enkele poule van 5 (1x4) een ex aeqo was. Raar, maar dus wel een verbetering ! Super-lastig voor de wedstrijdleiding, om dat ook nog bij te houden, maar dat was natuurlijk hun probleem. Het zorgde voor veel tactische beslissingen en dus een dimensie meer. Wie dacht dat er tussen deze recreanten geen partijen van een volle minuut zouden zijn, kwam FERM bedrogen uit : mede door de gefreesde grond kwamen ze meer dan verwacht voor. De "Recreanten" waren dan ook niet min : KLoJo's op volle sterkte (waarom toch??), KLJ Ruiselede met drie ploegen, KLJ Meulebeke met twee-en een halve ploeg, De JupilerBoys die zondag nog wonnen in Meulebeke,... . Daartussen enkele echte recreantenploegen die echter direct in het competitie-circus zouden kunnen meedraaien ! Zij verbaasden mij heel erg en heel positief. De Machientjes, LG Meulebeke, SLAGERIJ NEIRINCK, LG Oostrozebeke om er maar enkele te noemen.
Wijzelf werden 3de in onze poule van 5 en eindigden 12de van 19. Onze ploeg : 2 heren, 3 dames en onze Mathieu. Mathieu stond opvallend technisch te trekken (niet voor het eerst dit jaar). Maar met zijn 14 jaar, en een lichtgewicht zijnde, kan hij natuurlijk niet de kracht hebben van een gemiddeld Landelijke Gilde- lid. Nog even geduld?

Voor de volledigheid : de rangschikking:
1. De KLoJo's
2. JupilerBoys
3. De Machientjes
4. LG Meulebeke
5. KLJ Ruiselede 1
6. Slagerij Neirinck
7. LG Oostrozebeke
8. Den Tempel-Parochiebladje
9. KLJ Meulebeke 1
10. LRV "Pony's" Ardooie
11. LRV Pittem
12. VERSIECK
13. LG Pittem
14. LG Tielt
15. KLJ Ruiselede Dames
16. Kiekskes
17. KLJ Ruiselede 2
18 en 19 KLJ Pïttem

Opmerkelijk : Dames Ruiselede wonnen nul punten, maar komen toch VOOR de "broeders" van KLJ Ruiselede 2. Raar maar waar! (Uitleg : Dames zaten in de poule van vier, in hun plaatsing kregen ze dan nog een forfait-overwinning,... 't Is een rare wereld.) Maar dat ze het maar eens goed doorsteken aan de mannekes!