<< HOME

Recreanten Heestert en Competitie bij de Pony's - Geert

Uiteraard werd er hard getrokken in Heestert, maar echt uitputtend was het allemaal niet. "Leutig" des te meer. De Heren werden groepswinnaar (4 groepen van 4), maar gingen daarna wat de mist in. Ze eindigden zesde of zo. Nu ja, "Heren", er stonden telkens 3 heren en twee jeugdtrekkers opgesteld. Winnen is leuk, maar er zijn plaatsen waar we liever eens zouden winnen! De Dames werden derde in hun groep en kwamen toen pas in vorm (hoe later op de avond,...) Ze werden elfde. Een sterk resultaat als je weet dat de verhouding 6 dames tegen 5 heren was.

In Gistel op het competitietornooi vielen de Pony's door de mand en De Stove was weer onverslaanbaar. Wij volgden weer met evenveel punten als KLJ Ruiselede. (Pony's er dus vantussen). Het onderlinge resultaat was in het vorig comp-tornooi (Ruiselede) nog in ons nadeel uitgedraaid, nu werd het ons voordeel. We delen dan ook nog samen de tweede plaats in de tussenstand. We werden zéér snel afgemaakt door De Stove, maar het mag ons een troost zijn dat dat niet altijd een teken van sterkte is, maar soms van angst??? Feit is dat het vlug ging. We lieten ook een dom punt liggen tegen Fredotrans en verloren opnieuw tegen de KLoJo's. Dezen liepen we in de laatste ronde tegen het lijf, en toen hadden we juist de wedstrijd tegen KLJ Ruiselede in de benen. De KLoJo's moeten nochtans net een ploeg zijn die ons zéér goed ligt. Benieuwd naar de volgende wedstrijd tegen hen.
Onmiddellijk na Ruiselede-KLoJo's moesten we tegen beiden opnieuw trekken voor de halve finale en troosting. Dit was er echter teveel aan, en zoals elke Touwtrekker wel weet : aan 95% trekken is niet genoeg. Onze ankerman is duidelijk één van onze sterkhouders en hij had al enkele dagen een zonneslagje. Omdat het eens mooi weer was bij De Pony's werd zijn toestand er niet beter op. Bijgevolg eindigde ons tornooi dus eigenlijk net voor we in de wei moesten voor de finales.

Onze Recreantenploeg die in Ruiselede zo goed had gepresteerd (2de plaats), moest het nu echter met minstens 100kg minder stellen, en kon niks meer klaarmaken. Ze werden voorlaatste, met vooral frustrerende trekken als herinnering. Ondanks het goede werk van de ankervrouw en de wanhopige pogingen van Michael kon het gewichtsnadeel niet worden weggestopt om de wedstrijden langer te maken. Volgendse keer weer wat meer gewicht aan het touw proberen te krijgen. Als is de ploeg wel zeer divers om een strategie te bepalen. Het is dan ook een Recreantenploeg.