<< HOME

Drukke tijden : Fam. Janssens x2 -

GENSB op zondag : Nadat we in de manegeperiode heel hoopvolle resultaten hadden geboekt; en nadat we dit jaar vooropstelden met onze twee laatstejaars toch iets te moeten kunnen doen ; trokken we hoopvol naar Retie. Den Tempel zou aanvullen met hun twee ook zeer beloftevolle Jeugsdtrekkers. Dit was het moment om te zien of we naar het BK zouden gaan.
Echter onze ene laatstejaars kan niet meer mee op zondag. Dat wisten we al een tijdje. Op donderdag bleek echter ook onze andere laatstejaars (onze "supertrekker") niet mee te kunnen. Dan zakt de moed toch wel even ferm in de schoenen. Temeer omdat we dan niemand mee hadden die ooit al eens één trek als anker had gefungeerd. Feel, de middeljonge trekker is al sinds de manegetornooien geblesseerd, en wat overblijft zijn opnieuw heel jonge trekkers, aangevuld met enkele meer ervaren Dames maar niet in staat de ploeg te stabiliseren; wegens een iets te laag rendement/kg.
Dan hadden we nog een afzegging "ik zou misschien wel kunnen, maar het komt er niet van". En vooral hierover val ik. Het resultaat zou niet beter zijn geweest, maar toch. Te weten dat bijvoorbeeld Jonas super veel moeite deed om toch te kunnen komen, en ook anderen speciale efforts moeten doen om de afstanden te overbruggen, zal ik de nodige conclusies trekken.

Bij weging hadden we nog 40 kg over, en wonder boven wonder, dat kon perfect worden opgevuld met een Jong Boereke, niet echt ervaren, maar wel OP de gewichtslimiet : moesten we toch iets kunnen stand houden, dacht ik.

Wat een topdag moest worden in samenwerking met Steffi, Robin en Ian van Maarkedal, werd een flop. We slaagden er niet in ook maar seconden vast te houden. Ook al lag dat niet aan de inzet van de aanwezigen. We werden twee jaar terug in de tijd gekatapulteerd, maar TOEN hadden we tenminste nog meer vooruitzichten bij de oprichting van onze jeugdploeg.
Nu hadden de trekkers van Versieck én het Boereke én Den Tempel vooral het idee van "moet ik hiervoor mijn zondagmorgen opofferen?". En dat op een sfeervol tornooi als in Retie !!! Het is veelzeggend. Ondanks de verzorgde inkleding van het tornooi, popelden we om de plek des onheils met spoed te verlaten.

Het is wel duidelijk dat we ook dit jaar niet naar het BK gaan met onze jeugdploeg.
Volgend jaar kunnen we op vrijdagavond... . Of we gaan op zondag : als toeschouwers.