<< HOME

Drukke tijden : update - Geert

Een weekje na Ruiselede gingen we op zaterdag een dagje initiatie geven in Ingelmunster op de Provinciale sportdag. Een duizendtal jongeren uit jeugd- en sportclubs liepen er rond en omdat we ons goed hadden geïnstalleerd met takel en al, mochten we daar een groot deel van op onze stand verwelkomen. Veel meer moeite om de stand zo uitgebreid op te zetten voor één dag, maar wel de moeite waard, want een veel meer gevulde dag was het resultaat.
De dag nadien al gingen we met een delegatie naar Meer voor het tornooi van de Mertensmannen. Na het debacle bij de Powerrangers wisten we dat we niks te zoeken hadden in het competitieluik, maar we konden het recreantentornooi aangrijpen om weer wat meer ervaring op te doen (vooral voor de nieuwen, en Anthony als anker). Het werd toch best wel een leuke middag. We verloren jammerlijk (maar verdiend) van een ploeg die naar verluid vooral uit ex-Mertensmannen bestond. En de laatste trek trokken we verrassend gelijk. Hierdoor moesten we deze ploeg opnieuw bekampen voor de tweede plaats. In de afkamping hadden we geen probleem meer, zodat de tegenstanders even dachten dat we ons hadden laten doen, wat nochtans niet het geval was. Een beetje een kort tornooitje voor ons, vooral als je weet dat we door wegenwerken driekwart uur over de laatste 10 kilometer hadden gedaan. Maar de afkamping zorgde er voor dat het wel de moeite was. En de echte recreantenploegen hadden genoeg gekregen. Het was ook het allereerste tornooi waar na de wedstrijden een FRAIS-UITREIKING plaatsvond in plaats van een prijs-uitreiking. Lekker. Zou meer mogen gebeuren. Volgend jaar hebben we hopelijk weer een ploegje in competitie.
De daaropvolgende vrijdagavond : een tornooitje in Waregem... "Wat? Waar? Wanneer?" Zullen velen denken maar er waren wel nit minder dan 20 ploegen. Ondanks de sloten Carlsberg vlot naar een einde getrokken in een echte recreantensfeer. Verkeerde startprocedure, de helft zat na enkele wedstrijden, de meesten spuugzat naar het einde toe, een flink kantvoordeel... Geen echte sport zoals we ze meestal beoefenen, maar wel leuk. Het moet niet altijd op het scherp van de snee zijn. Integendeel, het was leuk veel nieuwe ploegen te ontmoeten!!! Uiteindelijk hadden we zoals te verwachten geen problemen in de voorrondes, maar in de finale moesten we onze meerdere erkennen in de KLoJo's (die ook nog geen problemen hadden gekend). Jammer dat we voor deze trek niet met onze goede ploeg stonden, maar we zullen de oker-gele collega's dit jaar nog wel meerdere keren ontmoeten... .
Wat heel even belangrijker was : 1euro30 voor een Carlsberg is echt wel een koopje!